Ciorba de miel cu macris
Ciorba de miel cu macris
Numar portii: 4
Ingrediente: 500 g carne de miel cu os, 300 g frunze de macris, 1 ceapa, 1 galbenus, 100 ml smantana, 25 g orez, 3 fire tarhon, 5 fire patrunjel verde, sare.
Mod de preparare: Carnea se pune in 2 l apa cu o ceapa tocata marunt si o lingurita rasa de sare si se fierbe aprox. 50 de minute. Macrisul, numai frunzele, fara codite, se spala in 2-3 ape, apoi se ia cate un manunchi si se taie felii mai late. Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 de minute. Macrisul are acreala lui naturala si gust foarte placut cu carne de miel. Odata cu macrisul se pune si orezul, ca ciorba sa fie mai deasa. Cand toate sunt fierte, se sareaza dupa gust, si daca este prea acra, se mai adauga putina apa. Iar daca se doreste mai acra, se adauga dupa gust, zeama sau sare de lamaie. Se ia de pe foc si se derege. Pentru aroma, se pun tarhon sau leustean, patrunjel, sau din toate cate putin.
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi.
Pentru
a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[ Calculator calorii]
Ultima dată editat de Slabuta; 13 apr 2009 at 14:57:08.
|