View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 30 oct 2010, 16:00:50
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Tort de ciocolata

Tortuletul din poza e cu atat mai bun cu cat e, cred, si Monti si bun pentru diabetici (planuiesc sa-l mai fac si pentru bunica logodnicului meu, care are diabet). Se poate face si cu zahar, dar eu prefer gustul cu fructoza. In original, reteta era simpla, pentru un singur blat decorat cu zahar pudra. Eu am facut 2 blaturi mari si unul mic, cu dulceata de portocala intre ele si cu crema deasupra. Am sa pun reteta si in original si in versiunea mea.

Deci, pentru forma de 26 cm aveti nevoie de:

Ingrediente:

300 g alune (hazelnuts), prajite
75-100 g pudra de cacao inchisa la culoare (Sarotti e f. buna)
6 oua
200 g zahar
100 g unt
un praf de sare

zahar pudra pentru decorare

Preparare:

1. Preincalziti cuptorul la 175 grade. Pregatiti forma cu hartie de copt sau/si cu unt si putina faina.
2. Rasniti alunele si amestecati cu cacaoa si cu sarea. Separati ouale.
3. Bateti galbenusurile cu 125 g zahar pana sunt cremoase. Topiti until, lasati putin la racit, amestecati cu galbenusurile.
4. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar. In GALBENUSURI adaugati cacaoa. Aluatul e foarte uscat. Adaugati treptat albusurile incetisor. Daca blatul e inca prea incleiat se poate adauga 1-2 linguri apa.
5. Se pune in forma, se netezeste si se coace vreo 30 minute. Se face testul cu scobitoarea si se decoreaza dupa ce se raceste.

Adaptarea mea:

2 blaturi de 26 cm cu urmatoarele ingrediente:

Blatul de jos:

200 g alune prajite
50-65 g pudra de cacao inchisa la culoare (Sarotti e f. buna)
4 oua
100 g fructoza
65 g unt
un praf de sare
aroma de portocala
coaja de portocala

Blatul de sus:

Aceleasi ingrediente, dar se inlocuiesc alunele cu migdale. Pentru o variatie de culoare, puneti mai putina cacao.

Pe deasupra vine:

Blatul mic (forma de 18 cm diametru)

Ingrediente: 1/2 din ingredientele din blatul de jos.

Preparare:

Acelasi procedeu ca si mai sus, dar coaja de portocala si aroma se adauga dupa unt in amestecul de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu 50 g fructoza, iar ouale cu restul.


Crema de deasupra (se face dupa ce se racesc complet blaturile):

Ingrediente:

100 g zahar pudra (pentru diabetici va fi Natreen de gatit, pudra)
3-5 linguri cu varf cacao
Apa fierbinte
15 g unt

Se amesteca zaharul cu cacaoa, se dizolva in putina apa fierbinte. Se gusta mereu: se poate adauga cacao sau zahar, dupa gust.



Asamblare (cand blaturile sunt perfect reci):

Se pune blatul de jos cu partea neteda in sus pe o farfurie. Se adauga marmelada nu prea dulce de portocala, apoi se pune al doilea blat cu partea neteda in sus deasupra. Se unge blatul mic pe partea neteda, se asaza central pe celelalte doua blaturi, in asa fel incat sa aiba coroana in sus. Se unge tortul cu crema, in mod special astupandu-se spatiul dintre cele doua blaturi de jos.

Cu mult drag,
Cristina

poze: Jurnalul Cristinei (CrisetenO)
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 30 oct 2010 at 16:58:46.
Răspuns cu citat