View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 21 oct 2009, 11:37:51
lia_popescu's Avatar
lia_popescu lia_popescu este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 27 aug 2009
Locaţie: tg-jiu, Romania
Vârsta: 42
Dieta: hipocalorica
Date: 160cm, 61.6kg
Mesaje: 13
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit aripioare de pui la cuptor

Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, 2 linguri de sos se soia, 1 morcov, 1 gogosar sau ardei gras, 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, un fir de busuioc proaspat, 2-3 linguri de ulei, jumatate de cana de apa, 1 lingura de mustar (Dijon), 1 lingura de mustar frantuzesc boabe, 1 rosie mica, un vf. de cutit praf curry, sare, piper.
Ceapa se curata si se taie daca doriti in cateva bucati. Morcovul se curata si se taie rondele. Ardeiul sau gogosarul se taie si el. Toate ingredientele si condimentele (in afara de apa) se amesteca. Atentie sa nu exagerati cu sarea pentru ca si sosul de soia este sarat.
Se lasa la frigider pentru jumatate de ora. Compozitia se rastoarna intr-o tava, se adauga apa si se da la cuptor la foc mediu. Obligatoriu, tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu, altfel nu va mai ramane nimic din aripioare.
Se tine la cuptor cam 45 de minte, iar in ultimele 5 minute putem sa indepartam folia pentru ca aripioarele sa se rumeneasca si sa devina crocante.
100 de grame de aripioare de pui la cuptor contin: 293 calorii, 27 gr. proteine, 21,5 gr. lipide, 1,2 gr. carbohidrati.
lia_popescu, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1935 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1418 kcal/zi. Pentru a slăbi 7 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 127 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat