5 L de lapte slab(eu iau lapte de vaca cu 3.5% si il las de seara pe dimineata, iar dimineata iau deasupra grasimea de pe el....asa cred ca are cam 2....2 si ceva grasime).....daca voi cumparati .... lapte slab de care vreti
se fierbe si se lasa la racit...cand e caldut de poti tine degetul in el pui 3-4 linguri de iaurt(asa se prinde mai repede...se poate pune iaurt slab dietetic) si se pune intr-un loc caldut...(eu il acoper cu ceva sa fie cald).....cand se prinde se ia deasupra iar grasimea si laptele prins se pune intr-un tifon des la scurs la loc racoros....(dureaza cam 1 zi)....
cand e gata scurs e gros si arata ca o pasta groasa.....
se mai fierbe tot asa inca cam 2 L de lapte
se pune pasta intr-o cratita inalta si cu mixerul se bate adaugand ca la maioneza laptele fiert caldut....se pune lapte fiert dupa cum va place la gust...eu pun pana se face subtire ca o compozitie de sos...dar nu foarte foarte subtire.......
se pune la rece cateva ore timp in care smantana se va intarii si se va ingrosa mult.
pofta buna
daca faceti aceasta reteta sa calculati caloriile sa-mi spune-ti si mie
.......