View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 29 ian 2011, 21:44:47
Tina's Avatar
Tina Tina este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 dec 2009
Locaţie: -, Romania
Dieta: controlul carbohidratilor
Date: 179cm, 79kg
Mesaje: 2.356
Aprecieri acordate: 11
Am fost apreciat(a) de 53 ori in 34 mesaje
Implicit Semintele de canepa in slabire

Eu folosesc seminte de canepa decorticate de 2 ani. Sunt nutritive, au scazut colesterolul au diminuat efectele negative ale diabetului in familia mea. Am selectat pt. voi, de pe internet cateva informatii.
Nu va feriti de ele pt. ca au grasimi, acestea ajuta la slabit , nu "cerealele" expandate cu zahar.


Daca ai decis sa optezi pentru un regim alimentar sanatos atunci a sosit timpul sa aflii si de calitatile semintelor decorticate de canepa.

Acestea fac parte din categoria celor mai hranitoare alimente. Gustul lor placut se aseamana cu cel al semintelor de pin si de floarea-soarelui.

Daca iti place sa mananci sanatos atunci salatele tale de legume si verdeturi vor avea de acum o noua savoare.

Conţinut nutritiv
Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.
În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul ideal de 3:1 şi mentin cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.
Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, thorium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.

Consumul de seminţe decorticate de cânepă eco este indicat în perioadele de solicitare fizică şi psihică, în caz de hipertensiune, diabet, artrită, menţinerea echilibrului hormonal. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta proaspetelor mămici.

Indicaţii terapeutice


  1. Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.
  2. Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature, a crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.
  3. Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema găsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.
  4. Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge.
  5. Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.
  6. Menţinerea echilibrului hormonal. Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.
Imagini ataşate
File Type: jpg hemp.jpg (308,1 KB, 8 vizualizări)
__________________
“Done is better than perfect.” - Sandberg, S.

2005 - 2019: 14 ani de sport in mod constant
Tina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2464 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1947 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Tina; 29 ian 2011 at 21:46:57.
Răspuns cu citat