CALORII INGERATE
Micul dejun, ora 12:34
Aluat foietaj congelat,Lando, 400g -
1448 calorii, 24 proteine, 80 grasimi, 0 colesterol, 158.4 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Smantana light, Galacta, 150g -
203 calorii, 4.5 proteine, 18 grasimi, 0 colesterol, 5.7 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Ciuperci champignon crude, 400g -
104 calorii, 10 proteine, 0.8 grasimi, 0 colesterol, 20.4 carbohidrati, 6 fibre, 24 sodiu, 7.2 zahar
Ou de gaina, 108g -
155 calorii, 13.6 proteine, 10.7 grasimi, 456.8 colesterol, 0.9 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Ulei extravirgin de masline, Clever, 15ml -
124 calorii, 0 proteine, 13.7 grasimi, 0 colesterol, 0 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII:
2034 calorii, 52.1 proteine, (mult)123.2 grasimi, 456.8 colesterol, (mic)185.4 carbohidrati, 6 fibre, 24 sodiu, 7.2 zahar
Reteta:
Se spala ciupercile,se taie felite si se calesc in uleiul de masline cu putina sare.Batem ouale cu sare.
Aluatul de foietaj se mai intinde cu un sucitor si se face o foaie ca pentru tarta (sau ce tava aveti la dispozitie).
Se pastreaza o bucata de aluat pentru a fac grilajul tartei. Punem in tava stratul de jos si il ungem cu putin ou si pe margini.
Restul de ou il amestecam cu smantana.
Dupa ce s-au calit ciupercile de lasa la racit.Punem peste ciuperci oul batut cu smantana (mai pastram vreo 3 linguri pentru a unge si grilajul)
Peste foaia de tarta se pune amestecul de ciuperci.
Intindem restul de aluat si facem fisiute subtiri din care facem grilajul.Am lasat mai lungi fasiile si le-am bagat sub tarta in parti ca sa nu cada compozitia.
Am uns cu restul de smantana si ou grilajul.
am bagat-o la cuptorul incins cam 50 min (depinde de cuptor)