View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 24 feb 2011, 11:32:04
Whaley's Avatar
Whaley Whaley este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 23 feb 2011
Locaţie: Jud Alba, Romania
Dieta: Montignac
Date: 176cm, 71kg
Mesaje: 421
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Balenuta se transforma - jurnal de slabit Whaley

Cand eram in ultima luna de sarcina aveam o singura rochie care sa ma mai incapa: una albastra, care semana cu o prelata de camion la dimensiuni. Am mers intr-o zi la spitalul Fundeni unde mergeam regulat pentru analize de sange si tratament (am sindrom antifosfolipidic, o problema de coagulare care trebuia urmarita pentru ca putea afecta copilul) si doctorita, cunoscuta pentru gura ei mare (si sufletul la fel de mare) a exclamat cand m-a vazut "A venit balena albastra!" Biata femeie avea dreptate sa fie ingrijorata, ajunsesem la 105 kg si sarcina era in pericol.
Cum am ajuns acolo de la cele 67 kg dinaintea sarcinii? Mancand mult si prost in conditii de activitate zero. La 14 saptamani s-au declansat contractiile (aveam 2 sarcini pierdute inainte) si medicul m-a pus in pat, aveam voie doar la baie si la masa. Dar eu am adus masa in fata televizorului, stateam singura toata ziua si bagam in mine ca in magazie toate porcariile din lume. Cand mai "trisam" si ajungeam la supermarket cu sotul meu imi faceam provizii enorme de chipsuri, bomboane, fursecuri si alte porcarii. Cand ma suna seara sa ma intrebe daca vreau sa-mi ia ceva in drum spre casa, ii spuneam ca vreau KFC sau pizza. Ma facusem enorma, cei care ma vedeau la intervale de cateva luni aveau un soc si unii nu rteuseau sa-l ascunda. Eu credeam in tampenii, ca dupa nastere totul va veni de la sine, ca "baby fat"-ul se duce usor, mai si alaptez, n-o sa a timp de masa... ce mai, in 3-4 luni imi imaginam ca voi fi scandura!
Am iesit din spital cu 97 de kile, desi imi imaginam ca voi pierde lejer vreo 15 nascand prin cezariana si avand 3 zile interdictie la solide. Am ajuns acasa si... n-am facut nimic. A inceput baby blues-ul, apoi s-a dovedit ca piticul avea o infectie dobandita in spital care nu era grava, dar imi monopoliza toate resursele psihice (eram mama "proaspata", ma chinuisem mult sa-l fac, si acum era bolnav, sigur nu-mi ardea de nimic). Mai mult, nici n-am alaptat pentru ca facuse Pana la 3 luni nu am fost in stare sa ma gandesc la slabit. In ziua in care a implinit 3 luni am fost la primul nutritionist, care mi-a dat mai mult niste reguli de alimentatie sanatoasa decat un regim. Fara grasimi, fara prajeli, fara dulciuri... ma rog, good old rules. Le stiam si eu. Mai mult, mi-a dat voie sa imi fac 2 pofte pe saptamana. Nu contest regimul in sine, dar pentru mine a fost dezastruos. Pornind de la principiul "o data n-o fi foc" n-am slabit mai deloc pana la Craciun, cand oricum mi-am dat liber ca era Craciun, apoi Anul Nou si tot asa.
Dupa sarbatori ajunsesem iar spre suta de kile si a inceput lungul sir de regimuri. Am inceput cu un disociat cu care am slabitvreo 2 kg dar nu am reusit sa-l tin prea mullt. Apoi am reluat stilul de viata sanatos recomandat de dr., si iar nu am slabit cu el, ca faceam aceeasi greseala ca prima data. "O data si gata". Am incercat Montignac, am mai slabit vreo 2 kg dar nu m-am impacat deloc cu structura meselor si cu regimul, in general, era un chin sa-l tin, dupa o luna am renuntat ca nu ma puteam adapta.
La 15 mai aveam 95 de kile, nu ma incapeau decat hainele de gravida si toata lumea ma intreba inca "cand vine bebe"? Cumnata-mea se ducea la nutritionist si am luat regimul ei, l-am tinut 2 luni. Nu l-am putut rspecta intocmai, pentru ca nu mi se potrivea deloc ca stil alimentar (era unul cu legume crude, multe oua, si mai multa branza de "veci" slaba si peste) dar cu el am slabit primele 5 kg. In iulie am hotarat sa merg si eu la nutritionist. Nu al ei, nu mi-a placut, regimul nu era propriu-zis personalizat, ci niste foi de xerox cu variante saptamanale pe care le dadea in functie de preferintele "clientului" la consultatie, iar pretul era exorbitant.
Am ajuns la nutritionista cu care slabisera cativa prieteni cu ani in urma. Ei se mentineau frumos dupa atata timp, asa ca, inarmata cu analize, mi-am luat inima in dinti si m-am dus la ea. In prima consultatie m-a intrebat "Cum te-ai ingrasat?". Am inceput sa ingaim ceva cu hormonii, lipsa de activitate fizica, metabolism lenes... S-a uitat din nou sever la mine si mi-a zis "Mai incerca o data: cum te-ai ingrasat?" Am spus rusinata "Am mancat mult si prost". "OK, acum putem incepe"
De atunci a fost relativ simplu. Regimul mi se potrivea foarte bine, pentru ca m-a intrebat foarte multe despre obiceiuri, preferinte, modul de a reactiona la frustrare etc. Am slabit incet dar constant, nu m-am ingrasat nici in concediu, nici de sarbatori (desi atunci am avut "liber" la orice aliment, cu conditia sa mananc foarte putin). Sincer, primele 2-3 saptamani mi-a fost greu, apoi am intrat pe "pilot automat". Am ajuns de la 89,7 la 77 kg. Apoi am intrat in platou. Orice faceam, nu se mai misca acul cantarului. Am ramas acolo o luna si mai bine, daca numar si Craciunul. Ma asteptam ca dupa ce revin la regim sa slabesc, dar nu s-a intamplat asta. La sfarsitul lui ianuarie am fost si mi-a schimbat regimul cu unul mai dur. Acum... mii-e mai greu. Am slabit deja 2,4 kg, de la 77,1 la 74,7, dar nu mai am tonusul dinainte. Parca ma simt obosita si sunt zile in care imi spun "sunt normoponderala deja, de ce ma mai chinui?". Dar ma uit in oglinda si imi dau seama ca nu ma plac asa, desi nu mai sunt balena de altadata. Imi spun ca e pacat de tot chinul de pana acum, sa renunt... Si merg inainte...
Am scris un roman Cred ca aveam eu nevoie sa scriu toata povestea asta, ca sa nu uit de unde am plecat si unde am ajuns. Ma bucur ca am gasit forumul asta, ma bucur ca existati, sper sa ne incurajam reciproc sa ajungem acolo unde ne-am propus.
Whaley, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1942 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1425 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 909 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]