Ingrediente pentru 4 portii:- 4 fileuri de somon (de circa 150 g fiecare)
- 1 varf de cutit sare
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinta
- 300 g spanac, tocat mare
- 2 linguri sos peste
- 1 lingura rosii deshidratate, maruntite
- 1 lingura seminte de pin
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se despica fiecare file cam pe doua treimi din grosime, avand grija sa nu fie taiat de tot. Se presara cu sare si piper.
Intr-un castron se amesteca spanacul, sosul pesto, rosiile si semintele de pin. Se pune circa 1/3 cana de amestec in fiecare despicatura.
Se aseaza fileurile pe gratar, uns in prealabil cu putin ulei. Se prajesc 8-10 minute sau pana cand s-a incalzit umplutura.
Informatii nutritionale per portie: 329 calorii, 32 g proteine, 4 g carbohidrati, 20 g grasime, 4 g grasimi saturate, 213 mg sodiu, 86 mg colesterol, 3 g fibre.