View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 24 mar 2011, 23:09:25
nienna's Avatar
nienna nienna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 24 mar 2011
Locaţie: Barcelona, Spania
Vârsta: 39
Date: 165cm, 80.7kg
Mesaje: 24
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnal Nienna - alaptare si stil de viata sanatos

Buna slabutelor!

Ma unesc si eu echipei voastre, si sper sa pot tine pasul si sa nu imi piara motivatia in 2 zile, asa cum mi s-a intamplat de atatea ori.

Va povestesc un pic situatia mea:
Am 26 de ani si am 2 copii: unul de 3 ani jumatate si o fetita de 3 luni jumate. Am fost plinuta mai toata viata, am avut in jur de 60-65 de kilograme cam mereu, si am 1,63m. In 2006 l-am cunoscut pe actualul sot intr-o sedinta la serviciu cu toate sediile din lume (lucram intr-o multinationala). El venea din Spania. Ne-am vazut, ne-am placut (cam tare) si in vreo 3 luni mi-am cerut transferul in Spania si ne-am mutat impreuna. Totul a fost bine insa mi-a fost greu sa ma integrez si sa-mi fac prieteni, inca am aceasta problema, nu am avut unde sa cunosc oameni si am doar un prieten aici. In fine, in primele 6 luni de locuit aici am luat 9 kilograme. Dupa aceste 6 luni m-am trezit insarcinata la 22 de ani (dupa ce in Romania imi spusesera ca nu pot avea copii) si am inceput sarcina cu 74 de kilograme si am luat 19 kilograme in sarcina. Am reusit sa scap de ele, si am slabit pana la 68 de kilograme in martie anul trecut cand am ramas insarcinata din nou. In aceasta sarcina am luat 24 de kilograme, dintre care 13 in ultima luna de sarcina cand a fost mama la mine si m-a rasfatat cu cozonace, castroane de gogosi, tavi de placinte si alte bunatati. Cand m-am intors de la spital aveam 84 de kilograme. De atunci am mai dat jos doua doar, si am incercat de 2 ori sa fac dieta insa am pierdut in greutate prea brusc si a pierdut si fata (ea mananca exclusiv lapte de la san). Asa ca m-am lasat. Ma streseaza ideea ca am atatea kilograme, vreau sa scap de ele, nu le mai suport, dar mi-e frica de pe alta parte sa nu afectez fata. Imi zic mereu ca mai bine astept pana la 6 luni cand ii introduc si alte alimente, si sa fac dieta atunci, dar ma vad in oglinda si nu ma mai suport.

Asa ca mi-am facut programare la endocrin miercuri, pe 30, sa imi dea o dieta adaptata situatiei mele. Sper sa imi dea ceva, sa fie satisfacator si pentru mine si pentru fata mea, pentru ca ma intereseaza in primul rand ca ea sa se alimenteze corect.

Incep aici calatoria mea spre slabuta din mine. Sper sa o gasesc, incet dar sigur.
nienna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1782 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1265 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1266 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]