Tarta de ciocolata
Forma in care am facut-o are diametrul de 22 cm
140 gr. ciocolata 73%
140 gr. unt
5 galbenusuri (frecate cu 1 lg. fructoza)
3 albusuri (batute cu 2 lg. fructoza)
Se mixeaza galbenusurile cu fructoza
Se topeste untul + ciocolata rupta in patratele, la bain-marie. Se da putin la rece.
Se toarna cate putin peste galbenusurile frecate cu fructoza mixand cu viteza mica, apoi se adauga pe rand albusurile batute bine cu fructoza. Rezulta o crema din care e bine sa nu gustati daca nu aveti vointa de a va opri la timp. Aceasta crema groasa se rastoarna un forma unsa cu unt.
Se baga la cuptor la 170 gr. (aragazul meu este la 5 ) si pt. ca eu am pus-o pe toata in chip de blat, am tinut-o la cuptor fix 30 minute. Am probat-o cu paiul si era coapta.
Eu am facut crema la bain-marie:
250 ml. smantana dulce
150 gr.ciocolata 73 %
1 lingura nes
Reteta zice ca din aceasta crema se rastoarna 2/3 in forma si cu restul 1/3 se umple blatul dupa ce se raceste si se "lasa" in forma de tarta. Asa sa faceti.
Bineinteles ca mai intai am facut crema, am pus-o la rece si m-am apucat de restul.
Bafta multa