Ciorbita de primavara 1
INGREDIENTE
Urzici, gatite (fierte), 150g - 86 calorii, 8.3 proteine, 1.1 grasimi, 0 colesterol, 10.7 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Bors cu legume, Maggi, 10g - 25 calorii, 0.5 proteine, 0.4 grasimi, 0 colesterol, 3.7 carbohidrati, 0.1 fibre, 1230 sodiu, 1 zahar
Suc de lamaie, proaspat stors, 30g - 8 calorii, 0.1 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 2.6 carbohidrati, 0.1 fibre, 0.3 sodiu, 0.7 zahar
Ulei de floarea soarelui, 15ml - 133 calorii, 0 proteine, 15 grasimi, 0 colesterol, 0 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Cub concentrat cu gust de gaina, Maggi, 22g - 54 calorii, 0.9 proteine, 2.5 grasimi, 0 colesterol, 6.4 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Ou de gaina, 105g - 151 calorii, 13.2 proteine, 10.4 grasimi, 444.2 colesterol, 0.8 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Pastarnac, crud, 100g - 75 calorii, 1.2 proteine, 0.3 grasimi, 0 colesterol, 18 carbohidrati, 4.9 fibre, 10 sodiu, 4.8 zahar
Ceapa, 200g - 84 calorii, 1.8 proteine, 0.2 grasimi, 0 colesterol, 20.2 carbohidrati, 2.8 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Morcovi, cruzi, 200g - 82 calorii, 1.9 proteine, 0.5 grasimi, 0 colesterol, 19.2 carbohidrati, 5.6 fibre, 138 sodiu, 9.5 zahar
Stevie, dragavei crud, 400g - 88 calorii, 8 proteine, 2.8 grasimi, 0 colesterol, 12.8 carbohidrati, 11.6 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
Pasta de tomate obtinuta din concentrat de tomate, Olympia, 50g - 42 calorii, 2.6 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 8.2 carbohidrati, 0 fibre, 0 sodiu, 0 zahar
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TOTAL CALORII: 828 calorii, (mic)38.5 proteine, (mult)33.2 grasimi, 444.2 colesterol, 102.6 carbohidrati, 25.1 fibre, 1378.3 sodiu, 16 zahar
3994 grame ciorbita=828 calorii
100 grame ciorbita=20.73
Calorii: Mancaruri: Ciorbita de primavara 1,Andrada - Calculator calorii - Slabute.ro
Preparare:
Se toaca ceapa, morcovul si pastarnacul, se distuie in putin ulei si apoi se acopera cu apa(cam 3,5 litri). Dupa ce a fiert cam 20 de minute se adauga dragaveiul (stevia) tocat marunt,pasta de tomate,condimente dupa gust si apoi se adauga si urzica fiarta si tocata. Se lasa la fiert inca putin apoi se acreste cu bors dupa preferinta fiecaruia.Eu mananc mai acrisor asa ca in ouale pentru dres ciorbita eu am mai pus si zeama de la o lamaie;acestea le-am adaugat dupa ce am stins focul,am amestecat bine si apoi am adaugat si patrunjelul tocat si am pus capacul.
O bunatate plina de vitamine!
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