View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 10 apr 2011, 15:32:33
AnnaIulia's Avatar
AnnaIulia AnnaIulia este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 02 apr 2011
Locaţie: Brasov, Romania
Dieta: din toate dar putin
Date: 150cm, 70kg
Mesaje: 63
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 2 ori intr-un mesaj
Implicit Prajituri cu condimente

Prajitura cu ciocolata si ardei iute

Ingrediente
200 g ciocolata cu 70% cacao,150 unt,100 g zahar brun,1 lingura miere,4 oua,
80 g faina,1 pliculet praf de copt,1 lingurita ardei iute, pisat,2 linguri seminte susan,

Mod de preparare
Cuptorul se incalzeste la 180°C.
Semintele de susan se pun intr-o tigaie, se lasa pana isi schimba culoarea, se pun intr-un bol si se pastreaza. Ciocolata si untul se pun intr-un bol de sticla, se pun pe aragaz pe o oala umpluta cu apa(la bain-marie). Se lasa se topeasca. In acest timp se amesteca ouale, zaharul si mierea. Cand ciocolata s-a topit mai mult de sfert se ia de pe foc, se amesteca si se toarna in bolul cu oua si zahar. Se amesteca bine si se adauga faina si praful de copt. La sfarsit se adauga semintele de susan si ardeiul. Se amesteca bine totul. Se varsa apoi intr-o tava si se da la cuptor, pentru 25 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.



Prajitura cu piper alb, lamaie si ghimbir



Ingrediente : 2 lamai mari si suc de lamaie daca este cazul 1-2 lingurite de ghimbir proaspat, ras (dupa gust) 3 cesti faina, cernuta 3/4 lingurita de bicarbonat de sodiu ,3/4 lingurita de praf de copt ,1-2 lingurite de piper alb dupa gust ,1 ceasca de unt, 2 1/4 cesti de zahar 3 oua 1 ceasca de lapte ,pesmet
Mod de preparare
Se foloseste de preferinta o forma de prajitura rotunda, cu gaura la mijloc(sau fara), care, indiferent daca are sau nu suprafata neaderenta, se unge bine in interior cu unt si se presara cu pesmet foarte fin maruntit)Se scutura apoi forma de pesmetul in exces.
Se rade coaja de la cele 2 lamai si apoi se storc de suc. 2 linguri de suc se pun intr-un pahar, se adauga coaja rasa de lamaie si ghimbirul ras. Se dau deoparte ambele cantitati de zeama de lamaie.
Se amesteca faina cu praful de copt, piperul si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un castron mare se bate cu mixerul untul pana se inmoaie, se adauga 1 3/4 cesti de zahar si se bate inca 1 minut, apoi se adauga ouale unul cate unul, batand compozitia bine dupa fiecare adaugare. Cu mixerul la viteza mica, se adauga amestecul de faina in portii alternand cu laptele (se incepe si se termina cu faina). Se adauga apoi amestecul de zeama de lamaie si ghimbir, se gusta si se adauga piper sau ghimbir daca este cazul. Se amesteca foarte bine. Daca credeti ca prajitura este prea iute puteti pune mai putin piper si ghimbir la inceput, gustati pe masura ce o preparati si mai adaugati.
Compozitia se toarna in forma pregatita si se intinde in strat uniform in toata forma. Se da la cuptorul preincalzit la 165 °C, pentru 1 ora si 20 minute, pana cand se coace bine si la interior (se testeaza cu un pai).
In timp ce prajitura este la cuptor, se amesteca 1/3 ceasca de zeama de lamaie cu 1/2 ceasca de zahar. Cand prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la odihna 5-10 minute.
Se acopera cu un gratar, se intoarce forma si se scoate prajitura care se pune, cu gratar cu tot, pe o farfurie plata, sau pe hartie pergament, pentru a pune glazura.
Se omogenizeaza bine amestecul de zeama de lamaie si zahar si apoi se unge prajitura cu el.
Se lasa sa se raceasca si apoi poate fi servita.
Răspuns cu citat