View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 11 apr 2011, 16:29:49
tea cris's Avatar
tea cris tea cris este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 24 feb 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 44
Dieta: principii dieta Mihaela Bilic - adaptata
Date: 168cm, 69.3kg
Mesaje: 819
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 26 ori in 20 mesaje
Smile Daca vrei, poti! Jurnal Tea

Dragele mele slabute, dragii mei slabuti... si draga jurnal,

Eu sunt Teodora. Tea.
M-am alaturat comunitatii de slabute acum exact 6 saptamani. In perioada asta am slabit 5 kg. Pana la atingerea telului fixat mai am inca 9. Ulterior, am sa ma decid daca vreau sa mai slabesc sau nu in continuare.
Pentru ca e prima insemnare din acest jurnal, vreau sa punctez cateva lucruri:

In primul rand, vreau sa-i felicit pe cei care au initiat si care sustin in continuare acest proiect.
In al doilea rand, vreau sa le multumesc tuturor slabutelor care m-au suportat pana acum, pentru sustinerea pe care mi-au oferit-o neconditionat. Multumesc fetelor, multumesc Nemo!

Deja ma simt ca la Oscaruri ...

Dieta pe care am ales sa o tin e de fapt un stil de alimentatie cat mai sanatos posibil, cat mai echilibrat si disciplinat, ale carui principii generale vreau sa le pastrez toata viata. Aceste principii sunt in mare parte inspirate din recomandarile dnei. Mihaela Bilic.
Pana acum a dat rezultate destul de bune, ceea ce se vede nu doar in cele cateva kg pierdute pana acum, ci si in starea generala de sanatate.
Ce-am realizat pana acum:
- Am ajuns sa am 3 mese pe zi (si eventual 1-2 gustari). Inainte nu mancam dimineata nici sa ma pici cu ceara, iar la pranz doar din cand in cand. Masa principala, mult prea consistenta (si de multe ori singura) era cina.
- Am reusit sa elimin in mare masura grasimile din alimentatie. Am devenit constienta ca exista mari diferente intre branza grasa si cea degresata, intre ceafa de porc si gratarul de pui, intre cartofii prajiti si salata verde. Bine, oarece diferente sesizam eu si inainte , doar ca ajunsese sa nu-mi mai pese de ele.
- Am redus foarte mult painea si fainoasele, devenind insa constienta de faptul ca acestea nu trebuie excluse total din alimentatie.
- Am redus si dulciurile, desi nu eram nici inainte un caz grav la capitolul asta. Adica, daca aveam dulciuri mancam, daca nu, nu.
- Am ajuns (ceea ce nu credeam ca mi se va intampla vreodata) sa citesc tabelasul ala de pe ambalajele produselor, unde scrie ce si cum contine (kcal, carbo etc) si, mai mult, sa si cumpar in functie de valorile respective.
- Am invatat ca a lasa mancare in farfurie atunci cand te-ai saturat, nu e un gest de snobism, ci un bine pe care ni-l facem singuri. Oricum, dupa cateva acte din astea de "politete exagerata" , am inceput sa-mi pun portii mai mici.

Ultimul aspect care trebuie mentionat in aceasta prima insemnare este sportul. Nu vreau sa detaliez foarte mult aici, beneficiile sportului sunt evidente. Vreau sa spun doar atat: sportul trebuie sa fie obligatoriu pentru toata lumea.
Nu, nu sunt vreo pasionata de sport, nu am facut si nici nu cred ca am sa fac vreodata sport de performanta. Am observat doar, din proprie experienta, ca intre perioadele sedentare si cele in care am facut sport in mod constant sunt diferente uriase.

Va astept cu drag sa stam la povesti, sa ne tragem de urechi si sa ne laudam cu cat mai multe kg pierdute si cat mai multa sanatate castigata!
tea cris, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1877 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1360 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1103 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de tea cris; 11 apr 2011 at 16:36:02.