View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 16 mai 2011, 15:53:50
vadmin's Avatar
vadmin vadmin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 45
Date: 182cm, 77kg
Mesaje: 1.886
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 31 ori in 8 mesaje
Post NOU! Slabute 3 - mai multa utilitate si stil autentic

Acest subiect este deschis pentru a impartasi pareri/impresii despre Slabute 3, precum si pentru a discuta cu voi noile functionalitati aparute si eventualele probleme pe care le intampinati in utilizarea lor.

Prezentare Slabute 3

Dupa cum ati observat, Slabute continua sa evolueze si trece la o noua etapa. Va anuntam oficial ca s-a inceput procesul de tranzitie catre Slabute 3.

Ce este Slabute 3? Slabute 3 este versiunea 3.0 a comunitatii, creata in baza experientei obtinute cu cele doua versiuni de pana acum. Odata cu Slabute 3 ne propunem sa lansam cea mai mare si cea mai avansata comunitate care se ocupa 100% de stilul de viata sanatos si alimentatie corecta. Odata cu Slabute 3, toti impreuna, vom face inca un pas inainte in acest domeniu, vom intelege si mai multe si vom cunoaste si mai multi oameni.

Slabute 3 va suferi cateva schimbari majore orientate spre usurinta in utilizare si crearea unui aspect original, care sa identifice unic si autentic comunitatea Slabute.ro. De asemenea, in baza experientei noastre de aproape 3 ani cu o comunitate activa, se vor face si mai multe imbunatatiri atat la nivel tehnic, cat si de organizare, astfel incat tot mai multi oameni sa poata beneficia si sa obtina rezultate asa cum le-am obtinut pana acum impreuna.

Procesul de tranzitie a inceput acum cateva saptamani si probabil multi dintre voi ati observat schimbarea la nivel de interfata in unele sectiuni ale Slabute.ro. Pe parcursul acestei saptamani se va finaliza si ultima etapa de implementare a interfetei si anume, se va actualiza sectiunea portal si la final sectiunea de forum. Sectiunea de forum a fost programata sa fie actualizata la urma, ca sa puteti sa va obisnuiti cu noua interfata si cu particularitatile ei.

Partea de sus

O sa incep cu o scurta prezentare a noii interfete Slabute 3. Cea mai mare si cea mai importanta modificare s-a efectuat in partea de sus a paginii.


  1. Logo Slabute
  2. Formular de cautare - un mecanism de cautare universala in dependenta de sectiunea in care te afli (calculator nutritional - cautare alimente, forum - cautare mesaje, portal - cautare articole, etc.)
  3. Buton de adaugare - buton universal de adaugare in sectiunile in care exista aceasta posibilitate (calculator nutritional - adaugare alimente, felicitari - adaugare felicitare, etc.). Aparitia lui este optionala si este afisat doar in paginile in care "se poate de adaugat ceva".
  4. Sectiunea de profil/logout sau login/inregistrare - in aceasta sectiune, in dependenta de stare de login, sunt afisate o pereche de butoane. Cand nu esti logat, apar butoanele de Login/Inregistrare. Cand esti logat, apar butoanele de Vizualizare profil/Logout.
  5. Noul meniu principal - este cea mai noua si mai utila facilitate. Este un meniu pe mai multe nivele, care sa va permita usor sa vedeti toate functionalitatile din site, organizate ierarhic pe sectiuni/subsectiuni/optiuni.
  6. Meniul de context - va indica "pozitia" in interiorul site-ului. Folosind link-urile pe care le afiseaza, poti reveni usor la o "pozitie superioara ierarhic".

In continuare voi descrie o alta modificare importanta pe care am implementat-o si anume voi detalia punctul 4 de mai sus.

Butoanele de sus, cazul nu sunt logat

Cand nu esti logat pe site, sunt afisate doua butoane: Conectare si Inregistrare. Dupa numele lor, este sugestiv ce face fiecare. Dupa cum observati, butonul Conectare, are o sageata mica in partea dreapta. Aceasta sageata ne sugereaza faptul ca daca apasam pe buton, se va deschide "ceva", in cazul nostru formularul de conectare/login. Daca faceti un clic pe buton sau in afara ferestrei de login, fereastra se va inchide singura.

In fereastra de login, compleaza utilizator si parola, si apasa butonul Login pentru a te loga/conecta in comunitate.



Butoanele de sus, cazul cand sunt logat

Dupa conectare/logare, in partea de sus-dreapta (punctul 4) se vor afisa doua butoane noi: Butonul de profil (cu numele tau de login pe el) si Logout.

Dupa cum putem observa, Butonul de profil la randul lui are o sageata mica in partea dreapta, deci si in cazul lui, daca apasam se va deschide "ceva". In cazul nostru se va deschide o functionalitate noua si anume fereastra de profil. In fereastra de profil, dupa cum se vede si in imaginea de mai jos, aveti aproape toate link-urile catre toate resursele de care aveti nevoie pentru a activa in comunitate. Va recomand sa deschideti aceasta fereastra si sa va acordati vreo jumatate de ora pentru a va familiariza cu toate. O sa vedeti ca sunt cateva chiar foarte utile.

O alta functionalitate interesanta pentru butonul de profil este faptul ca afiseaza numarul de notificari pe care le aveti (marcat cu chenar verde). Numarul de notificari va fi vizibil indiferent de sectiunea din Slabute.ro in care va aflati.

Butonul de Logout este destinat pentru a va deconecta de la aplicatie/software/comunitate.



Succes!

Ultima dată editat de vadmin; 16 mai 2011 at 16:03:11. Motiv: Completare
Răspuns cu citat