View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 16 iul 2011, 17:29:40
ilse's Avatar
ilse ilse este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 12 iul 2011
Locaţie: sibiu, Romania
Vârsta: 30
Date: 160cm, 56.6kg
Mesaje: 143
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnalul emei (ilse)

buna. sunt ema si nu prea stiu cum sa incep.pare prostesc, dar ma simt de parca as fi pe scena unei sali pline de oameni care se uita la mine, desi nu vreau sa vorbesc despre proiecte stiintifice, ci despre nereusitele mele personale...
eu va urmaresc de ceva timp si imi sunteti foarte dragi, de asta am hotarat sa imi fac cont. mi-am cam pierdut speranta ca voi slabi, dar macar poate voi primi o vorba buna de la cei care au trecut prin asa ceva si ma inteleg, fiindca la mine in familie nu se face altceva decat sa mi se reaminteasca mereu ca sunt o grasa fara speranta .
pana acum vreo 2 ani eram slaba, foarte slaba. de-abia imi gaseam haine pe masura mea.nu mancam foarte putin, dar nici nu eram prea innebunita dupa mancare. totusi, cand prindeam o cutie de prajituri sau o ciocolata nu ma lasam pana nu o terminam. norocul era ca ma miscam destul de mult. la scoala pe jos, de la scoala tot pe jos. am inceput sa ma ingras acum un an si ceva, cand am renuntat sa ma mai deplasez pe jos. mancam ceva mai mult si am ajuns la o greutate normala...cam 52 de kg daca imi amintesc bine. greutatea asta am pastrat-o pana pe la mijlocul vacantei trecute, cand totul mi s-a dat peste cap din cauza unor intamplari triste si a unei probleme de sanatate. am inceput sa mananc tot mai mult, non-stop chiar. credeam ca asta ma va feri de stari de rau si o faceam ca sa ma,, intaresc". nu faceam miscare absolut deloc. nici 10 minute nu ma plimbam macar. la scoala mergeam cu plasa de sandwich-uri fiindca nu-mi incapeau toate in ghiozdan. noaptea la ora 11 mancam cam 4 felii de paine...uneori ma fortam si apoi mi-era rau...ma simteam pierduta fara mancare, mai bine stateam o zi in varful unui munte pustiu cu multa mancare decat o zi acasa fara.noaptea cand ma trezeam mancam fiindca nu concepeam cum poate sta cineva noaptea fara mancare atatea ore fara sa i se faca rau. si bineinteles ca toate astea m-au facut sa ma obisnuiesc tot mai mult sa mananc si sa-mi fie foame tot mai des. vedeam ca ma umflu ca un cozonac si nu-mi pasa...important era sa am destula mancare ca aveam impresia ca daca nu mananc constant mi se face rau. in utimele luni de scoala mi s-a prescris un medicament care are efectul advers de a incetini
metabolismul. atunci a fost cand m-am ingrasat ingrozitor de repede. mancam mult, stateam toata ziua si mi se mai si incetinea metabolismul.
colegii au inceput sa faca tot felul de scenarii de-mi cadea fata, fostii colegi se uitau la mine ca la un extraterestru si diriginta ma tot intreba ce-i cu mine de m-am ingrasat asa si insista sa vina mama la scoala...de-abia asteptam sa scap de scoala...
...acum toata lumea ascunde mancarea de mine, mai ales painea, ca aia-i in pericol, mama ma incuie in camera si nu imi da drumul pana nu-i scot mancarea ascunsa de prin dulapuri, sertare etc, toata lumea ma bate la cap ca, vai ce imensa sunt, un adevarat ,,tanc",arat oribil, mama nu mai vorbeste cu mine de cateva zile fiindca nu am vointa sa slabesc si peste toate astea, habar n-am cu ce o sa ma mai imbrac la scoala.ma uit la hainele mele vechi si mi se par minuscule..
daca as reusi sa slabesc 15 kg intr-un an ar fi perfect.mi-as dori macar sa nu ma mai ingras, mi-e frica de ideea asta, mai ales ca in analizele mele de acum cateva luni era cam tot la limita maxima, inclusiv colesterolul si glicemia. si ma simt asa de greoaie, incep sa ma doara si picioarele daca merg mai mult de ateva minute.
eu as vrea sa mananc mai sanatos si mai putin, dar daca ii cer mamei vreun fruct sau un iaurt, ea zice sa mananc ce e in casa....doar ca mai putin. si in casa nu prea e mancare de dieta...si asa mananc eu toata ziua paine. nu stiu ce sa mai fac...daca m-as lua dupa mama n-as manca nimic toata ziua. si nu vreau asta, nici macar n-as putea ca mi s-ar face o foame ingrozitoare.
imi pare rau ca am lasat basme pe aici, nu credeam nici eu ca voi scrie asa mult,nici nu prea stiam ce sa scriu. si sper ca n-o sa visati mancare la noapte la cat de mult am pomenit cuvantul asta intr-un singur text.
si inca ceva, ca mi-am amintit. pentru slabutele mai grasute: si voua va e foarte cald? dar cald, cald, sa nu puteti iesi din casa. eu simt ca ma topesc si afara nici nu pot sta mai mult de 2 min. inainte nu aveam problema asta vara, puteam sa merg ore intregi pe strada...
ilse, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1509 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 992 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]