View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 04 aug 2011, 16:13:23
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Paine de alac cu tarate

Dragele mele,

Am facut acum cateva zile o paine care mi-a iesit foarte, foarte buna la gust, si deci alerg sa o impart si cu voi. Am pus si poze, ca sa vedeti ce bunatate a iesit!

Ingrediente:

1 kg faina alac
250 g tarate de grau
1 pachet drojdie proaspata (42 g)
cam 550-600 ml + 8-9 lg apa calduta -- depinde de cum se comporta faina
2 lgt. rase zahar pt drojdie
3 lgt. rase sare
1 1/2 lg. ulei masline
putina margarina

Pregatire:

Am pus faina intr-un castron incapator, am adaugat taratele si sarea, am amestecat. Am facut o gropita in mijloc. Aparte, am pus drojdia intr-o cana si am faramitat-o impreuna cu zaharul. Am adaugat apa calduta si am amestecat. Dupa vreo 10 minute drojdia facuse spuma si am turnat-o in gropita facuta in faina.

Am adaugat restul apei, am amestecat putin cu o lingura, si apoi m-am pus la framantat nene, pana trosnea masa sub castron. Chiar logodnicul meu a filmat procesul de framantare si nu mai puteam de ras dupa aceea sa vad cum a fost boxat bietul aluat. Mi-a iesit un aluat foarte frumos si elastic, de culoarea cremei de la cafea, cu pete mai inchise unde erau taratele. Am adaugat numai putin ulei la sfarsit, apoi am pus vasul la caldura. A crescut... si a crescut... si iar a crescut... Cam un ceas a stat acolo si cred ca si-a triplat volumul.

In orice caz, cand m-am dus sa-l vizitez iesise complet din castron si se latise in sus parca era bomba de la Hiroshima. L-am luat la modelat. Pentru ca e Post am zis ca-l fac in cruce, asa ca am luat o tava mare, am pus pe ea mai intai un fund plat de aluat in forma de cruce (era subtire, sa zicem 1/2 de cm. inaltime). Apoi am impletit trei cosite groase pentru bratul mare al crucii, si inca trei cosite pentru bratul mic. Apoi am facut o impletitura pentru acoperis. Mi-a mai ramas aluat, asa ca am facut inca o impletitura pentru sub cruce. Mi-a mai ramas asa ca am pus si pe laturi. Vedeti in poze intai aluatul modelat in tava. Am uns toata afacerea cu putina margarina lichida (nici nu se vedea, dar mirosea bine!)

In sfarsit am acoperit tava si am lasat-o sa creasca 30 de minute... si cand am venit din nou in bucatarie tot modelul se dusese . Crescuse painea din nou de nu mai incapea pe nicaieri. Asa ca am pus-o la cuptor la 180 de grade... pana cand s-a facut. A durat cam 70 de minute, si ai iesit o MINUNE de paine! Pufoasa, gustoasa, usoara, si cu o crusta foarte frumoasa (nu am lasat-o sa fie foarte crocanta, dar are multa aroma de la margarina). Dupa 4 zile e inca foarte buna si proaspata!

Cu mult drag,
Cristina

PS: am pus si o poza cu mana mea, ca sa vedeti cam cat e de mare...
Imagini ataşate
File Type: jpg IMG_5517_small.jpg (65,8 KB, 12 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5518_small.jpg (63,6 KB, 7 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5521_small.jpg (69,3 KB, 10 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5524_small.jpg (62,3 KB, 9 vizualizări)
File Type: jpg IMG_5532_small.jpg (68,2 KB, 9 vizualizări)
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat