View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 09 aug 2011, 13:10:50
Sarita's Avatar
Sarita Sarita este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 16 mar 2011
Locaţie: Timisoara, Romania
Dieta: Alimentatie sanatoasa
Date: 165cm, 54.2kg
Mesaje: 852
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 4 mesaje
Implicit Oleaginoasele - aliatul nostru in dieta

Vad din ce in ce mai multe fete care se feresc de oleaginoase considerandu-le adevarate "bombe calorice" si le inteleg deoarece si eu le consideram inamicii dietei pana nu m-am documentat...
In primul rand , as vrea sa va dau definitia unui "inamic al dietei": dupa parerea mea inamicul dietei este acel aliment care furnizeaza extrem de multe calorii si atat, neaducandu-ne si altceva (vitamine,proteine,etc). In aceasta categorie ar trebui sa se afle mancarea fast-food, bomboanele, produsele rafinate si in niciun caz oleaginoasele!
De ce spun asta?
Da, este adevarat ca oleginoasele ne furnizeaza extrem de multe kcalorii (in jur de 600) dar acele calorii nu sunt "goale" , ele aducand organismului multe vitamine E,F,A, acizi grasi monosaturati si...proteine. Deci sunt indicate in dietele vegetarienilor!
Ele contribuie la bunastarea pielii , a unghilor si a parului dar si a inimii si a vaselor de sange.
Mai mult decat atat, oleaginoasele au un indice glicemic mic ceea ce inseamna ca sunt recomandate si in dietele low-carb.
Concluzionand, pot spune ca oleaginoasele fie ele alune,nuci sau seminte de floarea soarelui sunt niste alimente-minune care nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui.
__________________
You don't get what you WISH for you get what you WORK for!
Sarita, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1967 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1450 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 934 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat