View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 19 mai 2009, 21:22:33
Roxana's Avatar
Roxana Roxana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 22 feb 2009
Locaţie: Göteborg, Suedia
Vârsta: 35
Dieta: personala
Date: 166cm, 74kg
Mesaje: 1.273
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Dieta pentru un abdomen plat

Ai citit bine! Nutritionistii au pus (in sfarsit) cap la cap o dieta pentru a ne ajuta sa scapam de burtica. Pe scurt, e vorba de o dieta de tip mediteranean cu 1600 de calorii pe zi si care iti permite sa mananci aproape orice.
Dieta iti promite o pierdere de 6 kilograme in 32 de zile, dar, mult mai important, vei scapa de burtica, vei avea o atitudine mult mai pozitiva si vei fi plina de energie.

Studiul a fost publicat de Liz Vaccariello, redactor sef la Prevention, si Cynthia Sass, medic nutritionist si redactor la aceeasi revista, si a atras pana acum cateva milioane de americance dispuse sa renunte la un abdomen diform.
1600 de calorii

Cum va spuneam si in intro, dieta se bazeaza pe un sistem de mese care nu vor depasi 1.600 de calorii zilnic. In schimb iti permite sa mananci fructe, legume, cereale integrale, fasole, seminte si carne rosie (o data pe luna).
Grasimi monosaturate

Potrivit autorilor secretul dietelor ar fi chiar adaugarea grasimilor monosaturate in fiecare masa. Aceste substante se gasesc in masline, avocado, nuci, alune, seminte, ciocolata amaruie, soia si in ulei de floare soarelui si de masline.
Dieta de 4 zile

Inainte de a incepe dieta de 28 de zile va trebui sa urmezi un program de patru zile in care vei consuma intre 1200 si 1400 de calorii si vei bea cel putin 2 litri de apa aromata. In cei doi litri de apa vei adauga mirodenii, lamai si castravete, care, potrivit specialistilor, au un efect asupra senzatiei de foame, dar sunt si un bun remediu pentru balonare si constipatie.

Exercitiile fizice sunt bine venite, dar nu sunt obligatorii. In afara de apa va trebui sa te rezumi la alimente light.
Exemplu de meniu:


  • Mic dejun: biscuiti de orez, 1 ceasca de lapte degresat, ananas si seminte de floarea soarelui
  • Pranz: 200 gr. ton, cativa morcovi, 1 bucatica de branza
  • Cina: 200 gr. piept de pui, 100 gr. ciuperci cu putin ulei de masline, 100 gr. orez
  • Snack: biscuiti de orez
4 mese/zi

In cele 28 de zile trebuie sa mananci regulat, ai 4 mese pe zi fiecare a 400 de calorii. Dieta nu are elemente strict interzise, asa ca singura ta grija va fi sa te incadrezi in limita impusa.
Exemplu de meniu:


  • Mic dejun: un bol cu mar ras si fulgi de ovaz
  • Pranz: sandvis cu sunca si branza cu paine integrala, salata si rosii
  • Cina: somon cu fasole verde
  • Snack: humus si seminte de pin

Dieta te va ajuta sa pierzi grasimea din jurul taliei, dar nu te minti pe tine insati! Daca dupa ce termini vei manca la fel... te vei ingrasa la loc.
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat