View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 08 nov 2011, 11:31:13
ciudat's Avatar
ciudat ciudat este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 01 iun 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Date: 167cm, 68kg
Mesaje: 27
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnal ciudat - Doar un alt jurnal..

În aproximativ ultimii 3-4 ani, am încercat să slăbesc.. am avut eşecuri, am avut şi reuşite, dar tot nu am reuşit să ajung la greutatea 'ideală'. În unele momente, eram chiar fericită că puteam să afirm că da, am un stil de viaţă sănătos, iar în alte momente - sau mai bine zis în majoritatea momentelor - nu puteam sa îmi dau seama de ce este viaţa aşa de nedreaptă.. cu toţii cunoaştem persoane care indiferent cât, ce sau când mănâncă nu se îngraşă (să nu mai adaug că de sport nici nu era vorba) iar eu, nu mâncam dulciuri, prăjeli, ce să mai, nimic nesănătos, făceam si sport ca nebuna, uneori chiar şi 3 ore pe zi, şi abia dacă slăbeam 2 kg într-o lună.
Eh, ce să mai spun, acum am 18 ani si 68 de kg, şi nici un pic de încredere în mine. Cred că acum şi dacă aş ajunge la 45 de kg tot grasă mi s-ar părea că sunt.. după atâţia ani deja e psihologică treaba. Oricum, eu nu mă dau bătută până ce nu ajung undeva în jur de 50-53 de kg, şi în acest scop am început de duminica aceasta dieta South Beach. Deocamdată mi se pare uşoară, căci oricum m-am obişnuit să nu prea mănânc, singurele dezavantaje ar fi faptul că nu am voie fructe (eu aş putea trăi zile întregi doar cu fructe) şi în schimb trebuie multă carne, care mie nu prea îmi place.
Sunt cam nedumerită totuşi, până la urmă cum e cu fructele? Sunt sănătate curată sau sunt pline de zahăr şi trebuie evitate? Căci câţi oameni am întrebat, atâtea păreri am primit.
Şi încă ceva, nu ştiu cum vă descurcaţi voi restul cu oamenii din jur, dar eu peste tot văd numai tentaţii. De exemplu mama, când a auzit că iarăşi schimb dieta, nu i-a convenit şi a început să gătească toate bunătăţile ca să mă facă să mă răzgândesc. Aşadar zilnic trebuie să rezist în faţa prăjiturilor, clătitelor, pastelor - pastele sunt slabiciunea mea, si a tot ce se gândeşte ea să facă. Până acum am rezistat, dar apoi la şcoală nu mai spun, colega mea de bancă e o gurmandă, tot timpul îşi ia numai bunătăţi - sandwichuri calde, pizza, budincă, ciocolată.. şi eu sunt acolo *drooling over the table* prefăcându-mă că sunt fericită cu iaurtul meu 1,8% grăsime.
Am încercat să le explic părinţilor mei că South Beach e chiar ok, şi că nu caut diete de 3 săptămâni, ci încerc să găsesc ceva pentru o viaţă întreagă. E foarte greu, şi nu îmi place sportul, deşi cam toată viaţa am făcut. Acum nici nu prea am timp - am bac, admitere la medicină- ce-i drept aş putea găsi 20 de minute pe zi, dar 20 de minute nu vor face minuni.
Aşadar, sper să reuşesc să slăbesc, şi o să postez nişte meniuri.
ciudat, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2193 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1676 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1160 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]