INGREDIENTE
Varza, 900g -
225 calorii, 11.7 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 52.2 carbohidrati, 22.5 fibre, 0 sare, 28.8 zahar
Ulei de masline extravirgin, Carapelli, 50ml -
411 calorii, 0 proteine, 45.7 grasimi, 0 colesterol, 0 carbohidrati, 0 fibre, 0 sare, 0 zahar
Suc natural de lamaie, 50ml -
11 calorii, 0.2 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 4.5 carbohidrati, 0.2 fibre, 0 sare, 0 zahar
Ceapa, 150g -
63 calorii, 1.4 proteine, 0.2 grasimi, 0 colesterol, 15.2 carbohidrati, 2.1 fibre, 0 sare, 0 zahar
Marar, uscat, 20g -
52 calorii, 4 proteine, 0.9 grasimi, 0 colesterol, 11.2 carbohidrati, 2.7 fibre, 0 sare, 0 zahar
Sare de masa, 10g -
0 calorii, 0 proteine, 0 grasimi, 0 colesterol, 0 carbohidrati, 0 fibre, 3875.8 sare, 0 zahar
Piper negru, 5g -
13 calorii, 0.6 proteine, 0.2 grasimi, 0 colesterol, 3.2 carbohidrati, 1.3 fibre, 2.2 sare, 0 zahar
--------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL CALORII:
775 calorii, (mic)17.9 proteine, (mult)47 grasimi, 0 colesterol, (mic)86.3 carbohidrati, 28.8 fibre, 3878 sare, 28.8 zahar
Varza dulce calita este un preparat pe baza de legume foarte bun pentru diverse regimuri si diete. Preparatul este delicios,
varza dulce calita poate fi si o excelenta garnitura alaturi de orice fel de friptura. Acest preparat varza dulce calita
poate fi preparat in tot cursul anului, fiind usor de procurat si preparat.
Se curata varza, se taie in jumatate si apoi fideluta, se presara 1 lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30
minute;
Se taie marunt ceapa, se caleste ulei, cca 2-3 minute, la foc mic;
Se pune imediat peste ceapa, varza bine stoarsa in pumni, se amesteca, adaugind 3-4 linguri cu apa si un virf de cutit de
piper, dupa care se acopera si se lasa 30 minute la foc mic, amestecind din cind in cind, ca sa nu se prinda de vas, pana
cand se inmoaie bine;
Se mai adauga putina apa, daca este nevoie, cand este gata,si zeama de la lamaie (facultativ), apa trebuie sa fie complet
scazuta;
Se da putin la cuptor, pana cand se rumeneste putin, amestecind si acolo, din cand in cand, ca sa nu se arda;
Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ, piper macinat.