View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 05 ian 2012, 09:46:09
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Tribulatii despre artele martiale traditionale

Genetica ajuta si este fara doar si poate un factor decisiv cand vine vorba de performanta. Toti cei care suntem aici suntem pentru ca stramosii nostii au fost cei mai buni; cei mai puternici, cei mai rapizi, cei mai agili, cei mai inteligenti sau cei mai inspirati. Cred ca toti suntem de acord ca o minte sanatoasa si este de nepretuit si de aceea facem eforturi in a ne educa si a ne mentine ageri. In lumea contemporana toti aleargam dupa ceva. In aceasta fuga incepem sa se neglijam mici amanunte care pot duce la varii dezechilibre nesanatoase. Pe toti ne intereseaza o minte linistita si un spirit calm, insa foarte putini ne preocupam si de corp. Si mai putini ne preocupam de corp intr-un mod - haideti sa ii spunem - corect.

Cam acum o decada, un profesor mi-a spus "Cine nu cunoaste corvoada nu apreciaza solutia". Am ajus sa ii dau si lui dreptate.
Omenirea a evoluat si au aparut solutii le diversele probleme cu care s-a confruntat. Am modelat cam tot ce ne inconjoara dar corpurile inca nu s-au adaptat la noul mediu. Acum avem solutii la probleme de care noi nici nu mai stim. Exista cel putin un studiu care arata ca 80% din populatie alearga gresit deoarece nu au avut niciodata ocazia sa alerge descult si ca atare nu a avut oportunitatea sa invete cum se alearga. Cum putem ridica pretentia sa avem un corp sanatos si sa folosim solutiile oferite corect daca nu stim problema? Pentru a raspunde la aceste intrebari recomand artele martiale traditionale. Parerea mea este ca aici inca e pastrata motivatia din spatele tuturor automatismelor pe care inca le mai avem si a celor pe care le-am pierdut si ca aici putem sa gasim rapsunsuri la intrebari pe care inca nu ni le-am pus. Consider ca aici se pastreaza fundamentul si bazele eficientei in ceea ce priveste deplasarea, aplicarea forta si agilitatea minima necesara fiintei umane pentru un trai santos. Solutiile problemelor care apar intr-o situatie conflictuala neasteptata la o distanta mai mica de trei pasi, unde majoritatea armelor sunt inutile, cu siguranta pot fi folosite pentru a ne face viata mai buna si pe timp de pace. Aceasta este zona de eficienta maxima a lui Homo Sapiens. La aceasta distanta, daca lupta este inevitabila, nimeni nu poate lupta pentru noi, trebuie sa ne murdarim pe maini si sa punem punct adversarilor cu prejudiciu maxim pentru a conserva sanatatea, chiar viata; a noastra si a celor pe care ii iubim.

"Omul modern este o persona dezechilibrata" a spus un maestru prin 2006. "Putem impinge de la piept 120kg, dar nu putem alerga 1km". Cream opere de arta si masinarii care depasesc puterea de imaginatie a unora, dar nu suntem in stare sa pasim corect.
Artele martiale pot fi definite simplist ca tehnica vs forta bruta si nu implica nimic spiritual, doar dorinta oarba de supravietuire. Dar fara spirit si fara o filosofie de viata coerenta nu putem fi decat brute. Avem spiritul puternic si corpul slab. La inceput tehnica este pur fizica si foate fi facuta sa mearga din punct de vedere martial chiar daca nu este perfecta. Pana sa se ajunga la o tehnica cat mai apropiata de perfectiune sunt multe de invatat si numitorul comun este eficienta. Cum sa ne deplasam eficient, cum sa ne ferim eficient si cum sa punem punct agresiunii. Spre surpriza multora primele zile in studiul artelor martiale se invart in jurul mersului si al posturii. Este ciudat sa vezi oameni maturi, realizati din multe puncte de vedere, care nu sunt in stare sa puna un picior in fata celuilat fara sa se dezechilibreze. Numai dupa aceasta experienta incepem sa apreciem cat de lipsiti de eficienta si gratie putem sa fim. Nu trebuie multa munca pentru a deveni un luptator eficient, dar trebuie multa munca si un spirit putenic petnru a deveni un luptator remarcabil. Un luptator remarcabil nu cauta lupta fara sens, el va dori sa corecteze fiecare miscare pentru eficenta maxima.Pentru el lupta cu altii nu mai reprezinta nici o provocare. Cu fiecare repetitie el se va simti pe sine din ce in ce mai bine si la un moment dat forma inceteaza sa evolueze la exterior, dezvoltandu-se si devenind mai buna fara sa se vada. Formele incep sa se contopeasca si totul devine din ce in ce mai mult spirit. Forma face loc fondului. Incep sa se dezvolte strategii si corpul ajunge sa fie o unealta perfect acordata cu mintea. Corpul devine o arma redutabila de care nu mai avem nevoie, dar pe care e bine sa o avem cu noi tot timpul. Invatand sa ne ascultam pe sine ne va fi mai usor sa facem orice. Incepand sa ne simtim, ne vom putea corecta in toate aspectele vietii si vom putea deveni cu adevarat eficienti in orice ne dorim. Incet, incet succesul ajunge doar la un gand distanta.

Este pacat ca eficienta se cuantifica cel mai usor prin potentialul distructiv si asta indeparteaza pe foarte multi de o experienta introspectiva revigoranta, un drum fantastic cu sine. Numai cand ne vedem potentialul distructiv incepem sa apreciem cu adevarat pacea si intelegerea. Numai atunci cand refuzam un conflict in care violenta ar fi fost justificata, putem spune ca am crescut inautru. Astfel corpul ajuta la evolutia spiritului.

Suntem animale si nu are rost sa ne negam originile. Pentru a merge inainte trebuie sa stim de unde am plecat. Nu are rost sa ne refuzam un corp eficient, un corp sanatos si o minte agera doar pentru ca pot fi folosite si pentru a face rau! In lumea moderna este putin probabil ca vom avea nevoie ca sa ne luptam vreodata, dar de ce sa refuzam un drum fantastic, un drum care devine destinatia in sine?


quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat