View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 20 ian 2012, 11:00:41
quarc's Avatar
quarc quarc este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 nov 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: No one ever drowned in sweat
Date: 190cm, 80kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 52 ori in 40 mesaje
Implicit Tribulatii despre flotari

Tribulatii despre flotari

Orice poate sa ajunga in stadiul in care sa faca flotari intr-o mana.

Continuati sa cititi doar daca va intereseaza subiectul.

Femeile de la tara cara saci de patru duble in cap si merg la sapa cu sugarul in spate. Daca ele pot, putem si noi.

Cine este mai puternic este o intrebare de genul cine castiga lupta, rechinul sau tigrul? Unde are loc lupta? In apa sau pe pamant?
Puterea nu poate sa fie scoasa din context.

Puterea ar putea sa fie definita ca abilitatea de a genera forta in anumite conditii.
Avem puterea maximala, puterea exploziva si anduranta.

Puterea maximala se dezvolta cand propunem muschiului sa lucreze in conditii de tensiuine mare. Repet: tensiune. Tensiunea poate sa fie creata cu o greutate sau punand muschiul sa lucreze intr-o pozitie defavorabila. Artele martiale sunt foarte grijulii cand vine vorba de acest aspect. Loviturile se fac astfel incat muschiul sa lucreze cu o parghie cat mai favorabila in lupta, dar antrenamentul se face cu o parghie cat mai defavorabila.

E.g. Flotarile intr-o mana stimuleaza dezvoltarea puterii maximale, cele cu bataie a puterii explozive si flotarile cu repetitie antreneaza anduranta.

Puterea este chestie de 80% indemanare si 20% muschi si de aceea trebuie exersata zilnic, de mai multe ori pe zi. Asta contravine tuturor normelor promovate de pseudosportul modern.
Rezistenta este doar jumatate din smecherie. Cealalta jumatate este controlul mental, adica indemanarea. Indemanarea de a face muschiul sa se contracteze dincolo de necesarul momentului.
Puterea creste daca stimulam muschiul cu tensiune maxima nu cu repetitii multe.

Hai sa rupem flotarea in bucati.
Un exercitiu de imaginatie - preferatul lui Ernst Mach. O teava pe sol se ridica la 45 de grade cu degetul de la un capat folosind o forta perpendiculara pe axul acestiea si in plan cu acceleratia gravitationala. Un lant de aceeasi masa si cu distribuite similara se ridica de la sol cu o forta o forta perpendiculara pe axul zalei si in plan cu acceleratia gravitationala. Fizica de liceu ne ajuta sa calculam cu cat este mai mare forta necesara pentru a ridica lantul si ne demostreaza, fara doar si poate ca este mai eficient sa ridici un obiect rigid.

Ne intindem pe podea, punem palmele pe ea si ne impingem tinand corpul rigid. Prima flotare.

Cum tinem corpul rigid? Cum tinem palmele? Cum tinem cotul? Cum tinem umerii? Cum tinem soldul? Cum tinem picioarele? De ce stam asa? Ce se urmareste de la flotare?
Flotarea este un exercitiu pentru intreg corpul cat si pentru minte. Forta necesara pentru o flotare nu este mare, dar trebuie sa curga controlat.

Cum punem palmele? Puneti-le cum vreti, luptati-va si apoi puneti-le undeva pe langa umeri. O sa fie brusc mai usor. Rasfirati degetele si incercati sa strangeti pamantul in palme - ca si cum ati tine o mingie in mana. Greutatea sa fie cam in centrul geometric al suprafetei de sprijin. Cautati si o sa gasiti pozitia optima.

Pozitia palmelor este irelevanta daca umerii nu sunt in pozitia corecta si daca cotul nu este in pozitia corecta.
Masatoshi Nakayama spunea despre pumnului de karate "The twisting motion contributes to setting a true course", cam aceeasi chestie se invata si despre tinutul sabiei: sabia se tine cu spatele.
Fara sa miscati palmele incepeti sa rotiti mingea imaginara in sensul acelor de ceas pentru dreapta si invers petnru stanga. Insurubati bratul in umar. Umarul sta strans, trapezul sta la spate, nu in gat, tricepsul si bicepsul se strang in deltoid, antebratul se insurubeaza in cot. Umeri stau acolo unde le este locul, nu ridicati ca in semn de nedumerire sau aruncati in fata. Stau compacti si contractati ca nu carecumva teava sa fie cu balamale. Controlul este greu, nu flotarea.

Umerii sunt rigizi. Trecem la corp. Spatele strans, omoplatii drepti.
Spatele e drept trecem la mijloc. Abdomenul strans. Repet strans, nu supt. Abdomenul cand se strange trebuie sa fie un perete drept de la coaste pana la pelvis si trebuie sa aiba tendinta de a le aduce pe acestea impreuna. Nu reuseste deoarece spatele, zona lombara este si ea tensionata ca sa stam drepti. Atentie la respiratie, aici este mult de vorbit, insa presiunea trebuie sa fie in burta, nu in cap.
Abdomenul e rigid trecem la sold. Ca soldul sa fie rigid fundul trebuie sa fie strans. Strans ca si cum ati strange o moneda intre buci.
Soldul este rigid trecem la genunchi. Ghenunchii sunt rigizi numai daca bicepsul femural lucreaza contra cvadricepsului femural. Strangeti-i pe amandoi.
Genunchiul este rigid. Urmeaza glezna. Inchipuiti-va ca stati pe varfuri pe un perete imaginar si in acelasi timp va impingeti in podea cu varfurile cat puteti de tare.

Cand toate cele de mai sus s-au legat flotarea este usoara si se face aproape de la sine.

Faceti cate 5 flotari. Cand ati reusit sa faceti 5 este timpul sa punem corpul intr-o pozitie defavorabila.
Ridicati cate un picior. Cand v-au reusit 5 puneti picioarele mai sus decat corpul. V-au reusit 5. Puneti un picior pe o minge. V-au reusit 5 faceti flotari intr-o mana. V-au reusit 5 puneti mana pe o minge. V-au reusit 5 puneti picioarele pe mingii. V-au reusit 5 treceti la o mana si un picioarele pe mingii. V-au reusit si astea? Incepeti sa duceti palmele cat mai in fata. Usor usor ajungeti sa faceti o flotare cu bratele aproape intinse, este drept ca va ridicati doar o palma de la sol, dar este o palma care lucreaza tot, dar tot corpul. Si daca vi se pare ca antebratul nu lucreaza suficient puteti sa faceti si pe degete, asa de fun.

Jack Lalanne - Fingertip Pushups - YouTube

Mas Oyama scria:
“All my attention, all my training, all my thinking is centered on my abdomen.”
“Fail to master breath control and you can do nothing in karate except possibly a few cute tricks”
Despre expiratie: “Not the upper stomach,” “Force it into the groin. Force the air down, down...Force your feet, if you are standing, or your seat, if you are sitting, right through the ground.”

Antrenamentul pentru putere este simlar. Exersati cat de des se poate, faceti cat mai multe repetitii intr-o zi, cu odihna multa intre ele. Este vital sa fiti odihniti si sa nu ajungeti in momentul incare muschiul nu mai poate. Cresteti tensiunea progresiv si folositi muschii unii impotriva altora pentru a mentine forma si pentru a transmite forta in fundatie. Puterea se invata, nu se antreneaza.

Inchipuiti-va o dalta si un ciocan. Daca dalta se indoaie, un ciocan mai mare face mai mult rau decat bine. Totul trebuie sa lucreze la unison si trebuie sa fie echilibrat. Trecem la un ciocan mai greu numai dupa ce am calit dalta.

Nu exista exercitii de izolare. Uitati de izolare. Corpul lucreaza la unison, este tot incordat cum trebuie si cat trebuie. Este tot, impreuna cu spiritul, acolo unde lucram - orice ne propunem sa facem, fie ca este o flotare, o genuflexiune, o tractiune sau o lupta pe viata si pe moarte.

Controlul este cel mai greu, flotarea este usoara. Flotarea tine de muschi, muschiul se antreneaza. Controlul tine de minte si se invata. Antrenamentul e usor, invatatul este cel mai greu.


Spor la invatat
quarc, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
quarc, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2836 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2319 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat