Supa de linte verde
Ingrediente:
250g linte verde
1 morcov mic
1 ceapa mai mica
1 bucata mai mica telina
3-4 catei de usturoi
4-5 felii costita afumata
½ ardei gras verde
sare si piper dupa gust
putin chimen pisat
50ml smantana pentru gatit
2 linguri ulei de masline
1 legatura partunjel proaspat
Mod de preparare:
Se alege lintea, se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat. Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt, morcovul si telina date pe razatoare, ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat. Se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga lintea si 2 litri de apa. Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine. La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.
|