View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 24 feb 2010, 01:40:27
ras_cristalin's Avatar
ras_cristalin ras_cristalin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 aug 2009
Locaţie: Suceava, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Mancare sanatoasa
Date: 171cm, 84.3kg
Mesaje: 6.253
Aprecieri acordate: 7
Am fost apreciat(a) de 163 ori in 79 mesaje
Post Cum sa ii ajuti pe ceilalti sa slabeasca?

Dorinta de a ii ajuta pe ceilalti sa slabeasca este minunata. Sa incurajezi pe cineva sa fie mai sanatos, mai activ si sa piarda kg sunt niste gesturi nobile. Dar cum sa faci mai exact ca sa ii ajuti pe ceilalti cu slabitul? Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa ii ajuti pe altii cu acest lucru.

1. Ofera-te sa faci sport cu persoana pe care incerci sa o incurajezi sa slabeasca. E mai probabil ca oamenii sa se tina de exercitiile fizice zilnice daca au un prieten care sa faca sport cu ei. Devine plictisitor sa faci sport singur, asa ca unii oameni renunta. Fa un plan si tine-te de el, ca sa ii ajuti pe ceilalti sa slabeasca facand sport. Perseverenta este foarte importanta, asa ca nu o da in bara. Cand faci o promisiune, tine-te de ea.

2. Pregateste mese sanatoase. Daca persoana pe care incerci sa o ajuti sa slabeasca e un membru al familiei, primul pas ca sa o ajuti sa slabeasca este cu mancarea pe care o consuma. Gateste feluri de mancare nutritive, sanatoase si cumpara numai gustari sanatoase. Alege mai multe fructe si legume si mai putin junk food (mancare de tip fast food). Fa curatenie in dulapuri cand incerci sa ajuti un membru al familiei sa slabeasca. Daca mancarea de tip junk foos nu este in casa, e mai putin probabil sa fie consumata. Majoritatea oamenilor nu se urca in masina pentru a merge la magazin dupa o gustare, mai ales daca au o alternativa sanatoasa la indemana. Asigura-te ca alternativa este prezenta si incurajeaza-ti "grasutul / grasuta" sa o incerce.

3. Ajuta-ti prietenul sa isi propuna obiective rezonabile de pierdere a greutatii . Stabilirea unui scop nerealist este o cale sigura sa strici un plan. Cand ziua cantaririi vine si cantarul nu arata ceea la ce persoana se asteapta sau isi doreste, ea se va simti descurajata si va vrea sa renunte. Ajuta-ti prietenul sa stabileasca obiective care se pot obtine, de preferat scopuri care nu sunt legate de numarul kg (spre exemplu, "pana intru in blugii acestia, cu o marime mai mici" sau "pana pierd 3 cm din talie"). Cantarul este cunoscut pentru supararile pe care le provoaca. E mult mai bine sa stabilesti scopuri legate de parcurgerea zilnica a unui numar de km sau de realizarea a 30 de minute de miscare.

Alt aspect foarte important e sa iti amintesti sa fii acolo pentru "grasutul / grasuta" ta, cand il / o ajuti sa slabeasca. Oamenii care incearca sa slabeasca trec printr-un carusel de emotii. Ei au nevoie de sprijinul unui prieten bun. Impartaseste-le bucuriile, consoleaza-i cand au probleme si ofera incurajari pe parcurs. Nu exista o cale mai buna sa ii ajuti pe ceilalti sa piarda kg decat sa fii un prieten bun.

droz.com/health_weight_helpothers.php - DROZ ZONE - How to help others with weight loss
__________________

Ultima dată editat de Slabuta; 24 feb 2010 at 01:43:18.
Răspuns cu citat