Subiect: Jurnal RaluR
View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 08 mar 2012, 14:14:05
RaluR's Avatar
RaluR RaluR este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 28 feb 2012
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Dieta: Montignac
Date: 168cm, 86.9kg
Mesaje: 258
Aprecieri acordate: 132
Am fost apreciat(a) de 224 ori in 94 mesaje
Post Jurnal RaluR

Sunteti asa de multe si asa de vechi, ca nu stiu daca cineva o sa citeasca ce scriu eu, dar pentru orice eventualitate, vreau sa stiti ca ma bucur de cunostinta.

Eu sunt Raluca, am 27 de ani, am o fetita de 1 an si aproape 3 luni, si pana de curand, desi nu-mi placea deloc cum arat, nu m-am gandit niciodata serios sa tin o dieta. Cand eram prin facultate, desi acum pot spune cu mana pe inima ca n-aveam nevoie, am incercat intr-o zi o dieta *******, seara am inceput sa tremur si era sa lesin, asa ca am renuntat instantaneu.

Cand am ramas gravida m-am lasat de fumat, nu stiu daca e relevant. Am mancat si cat se poate de sanatos, dar, pacatele mele, desi nu sunt mancacioasa sunt pofticioasa si mananc si dezordonat. Una peste alta, am luat in greutate 29 de kilograme in timpul sarcinii, si nici inainte sa raman gravida nu eram prea slaba, eu pun asta si pe seama faptului ca am renuntat la anticonceptionale cu vreun an inainte.

Nu stiu daca in subconstient s-a trezit in mine acea dorinta de a arata mai bine din cauza ca vine primavara si ma voi imbraca mai subtire, sau daca e din cauza ca sotul meu, care momentan nu lucreaza si sta acasa ca si mine (c.c.c.), nu poate trai fara televizor si ma obliga fara sa vrea sa aud 2 ore de teleshopping pe zi in care se face publicitate la suplimente pentru slabit, cert este ca mi-a intrat de vreo luna in cap ca vreau sa slabesc. Dar nu oricum, ci sanatos, incet dar sigur si pe cat posibil ireversibil.

Am inceput cu o dieta hipo-calorica, si spre surpriza mea, desi in prima seara am avut dureri de cap, dupa 4 zile deja eram bine si foarte entuziasmata de primul kil dat jos. Dupa 11 zile eram tot la minus 1 kil, din ce in ce mai dezumflata ca nici macar la inceput slabirea nu e mai brusca. La un status postat pe FB, o fosta colega de generala mi-a sugerat dieta Montignac, mi-a trimis cartea pe care am citit-o intr-o seara, iar a doua zi deja am inceput sa aplic principiile.
Azi e ziua 18 decat am demarat procesul de slabire, deci fix o saptamana de Montignac. Poate si ca efect intarziat al hipocaloricei, azi am minus 2,5 kg. Am inceput la 78,5, azi am 76 kg. La 168 cm.

Ma bucur ca functioneaza, ma simt bine, nu mai am senzatia oribila ca nu sunt niciodata satula (asa cum aveam la inceput) si acele 2,5 kg in minus dupa 17 zile imi dau incredere ca voi putea sa arat din nou cum imi doresc.

Am deja o gramada de experiente noi la activ, pe care n-as vrea sa le uit, asa ca, fie ca cineva e interesat sa le afle, fie ca nu, slabute.ro imi da sansa sa pastrez intr-un mediu virtual (deci ferit de eventualele incidente cu laptopul) un jurnal pe care eu insami sa-l pot consulta, la nevoie, mai tarziu.

Multumesc administratorilor ca m-au facut partasa la tot ce puneti voi aici frumos si bun, si va urez succes tuturor, la slabit sau intretinut, dupa caz.
RaluR, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2153 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1636 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 862 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]