View Single Post
  #1 (permalink)  
Vechi 27 mar 2012, 12:29:51
Veronica2012's Avatar
Veronica2012 Veronica2012 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 26 mar 2012
Locaţie: Focsani, Romania
Dieta: Mananc sanatos
Date: 175cm, 59.9kg
Mesaje: 42
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Jurnal Veronica2012 - Cum mai e sa fii slabuta?

Ziua buna tuturor slabutelor!

Numele meu este Veronica. Fata cu obiceiuri gresite. In momentul in care va scriu ma incearca o foame ingrozitoare. Si de aici veti putea deduce primul meu obicei prost. Nu mananc dimineata...dar stati sa vedeti ca mai am si altele.
Am aproape 27 de ani, 175 cm si 70 de kg. V-am descoperit nu mai departe de ieri si azi deja am decis sa imi las si eu gandurile aici, in casuta voastra dupa ce am lecturat jurnalele voastre.
De ceva vreme, mai exact de 1 an de cand stagnez la 70 de kg am inceput sa ma ingrijorez, nu pentru sanatate, dar pentru felul in care devin stangace si inhibata in momentul in care constat ca:
- dintr-un grup de prietene sunt singura care e mai pufoasa, (pe langa inaltime am prins si latime deci par si ma simt mare.
- am inceput sa cumpar haine lejere, desi as mai purta si unele mai "pe corp";
- ultimele poze (acei judecatori duri) facute ma determina sa cumpar photoshop-ul si sa fac ceva diminuari caci sunt cam greu de acceptat ca fiind reale.
- mersul la plaja aduce multe ganduri fara soare.
Si ar mai fi si alte motive cu tenta mai sobra. In concluzie, pentru mine greutatea pe care o am a generat deja scaderea increderii si a acelui respect pentru corpul meu pe care incerc din ce in ce mai mult sa-l ascund, sa-l modific fictiv...dar stiu ca nu asta e solutia. Solutia e in echilibru. Si tocmai pentru asta am venit aici la voi, pentru acele ganduri care au puterea sa ma transforme, chiar sa ma reeduce.
Vreau sa va spun ca sport in iarna asta nu am facut, in schimb primavara merg la sala de 2 ori pe saptamana. Dar de multe ori renunt din a doua sau a treia luna. Nu am mers in viata mea 6 luni la rand la sala. Ce sa imi spun eu in gandul meu ca sa ma conving sa aleg sala in locul statului linistita pe canapea la tv sau citind, sau facand alte lucruri care imi plac?...pentru ca sincera sa fiu nu ma omor dupa sala, nu sunt genul sportiv, poate pentru ca sunt si fumatoare...alt obicei prost.
O alta problema e legata de masa de seara...cand ma apuca toate poftele, de paste, de sosuri, de dulciuri ...pentru ca in timpul zilei mananc cel mult o data pe la 12 sau daca nu, beau cafea si vreo 2 litri de apa... de aici vedeti si voi inca un obicei prost dar si unul bun...cel cu apa.
Ma intreb si va intreb si pe voi, ce-si spun oamenii aceia frumosi si impacati cu aspectul lor fizic atunci cand i-au decizia sa traiasca sanatos, sa arate si sa se simta mai bine in pielea lor?
Am scris cam multisor fetelor, ma iertati va rog...dar sunt asa intr-o continua disputa cu mine insami si acum ca v-am gasit sunt in acelasi timp emotionata, plina de speranta dar si ingrijorata ca nu am sa reusesc sa scap de cele 10 kg care ma transforma intr-un om pe care incep sa nu-l mai cunosc si care abia isi mai aduce aminte care e senzatia aceea de a fi slabuta!?

Cu mare, mare drag
Vero
Veronica2012, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1608 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1091 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]