Chiftelute raw din migdale si conopida
Ingrediente:
- o cana de migdale hidratate 5-6 ore si macinate( eu am inlocuit cu pulpa de migdale de la doua ture de lapte)
- 3 florete de conopida maruntite in robotul cu lama S
- 3 Lg ulei
- 1/2 ceapa tocata fin
- 1 sau 2 catei de usturoi(optional)
- 2 Lg psylium sau fulgi de drojdie inactiva(atentie, nu drojdie uscata la plic)
- putin patrunjel tocat
- sos de rosii facut din: o rosie, 1/2 ardel, 3 catei de usturoi, busuioc si sare, toate blenduite bine
- sare si piper dupa gust
Preparare: Simplu de tot
se amesteca toate ingrdientele de mai sus pana se obtine o compozitie maleabila, se formeaza chiftelute(se poate adauga ulei daca nu se leaga sau psylium daca e prea moale) si se pun la dezhidratat, pe calorifer de seara pana dimineata sau in cuptorul cu usa intradeschisa pt 1-2 ore(ca mine, ca nu mai aveam rabdare
)
Pofta mare sa aveti