Tocmai am primit niste sfaturi de la cineva avizat cum sa gatim mancarurile care ne plac in aceasta perioada si sa nu ne ingrasam .
Sarmalele
- carne porc ( pulpa ) + carne vita
- legume - morcov, radacinoase- telina, pastarnac, patrunjel.... etc
- orez basmati - putin
- grasime , gen sunculita- putina printre ele
Salata boeuf
- cartof mai putin,
- radacinoase - pastarnac, telina, -se pun dar nu prea mult pentru ca schimbam gustul
- restul de ingrediente le stim
- maioneza - daca se poate face cu ulei de masline........ar fii minunat........si nu prea multa
Cozonac - 2 felii si daca se poate in prima parte a zilei
Prajituri mai putine...........
Friptura ---- mai slaba si cu multa salata ............
Mai putin sarat ........inlocuim sarea cu condimente ........... valabil si la sarmale ....piper, cimbru si altele ce ne place....
Sport...... macar sa ne mergem pe jos.......
Bauturi
- vin rosu demisec ............ in ziua de Craciun cand este sarbatorim ...... putem sa bem pana la 500 ml , cu conditia ca nu am baut nimic pana atunci ( nu ca as fii eu o mare bautoare
)
Cam asta este si mai vorbim pana atunci !!!!!
Urmatoarea zi .... daca se poate se tine un fel de ,,post,, ----- multe salate