View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 01 mai 2021, 07:09:14
Narawen's Avatar
Narawen Narawen este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 23 mar 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Vegană, fără alimente procesate și/sau cu aditivi
Date: 171cm, 71.4kg
Mesaje: 932
Aprecieri acordate: 122
Am fost apreciat(a) de 657 ori in 346 mesaje
Implicit Re: Slăbire în 2021

Azi am 74.4 kilograme. Am stat mult și m-am analizat. De ce eșuez mereu. Mi-am dat seama că totul a început când am încetat să-mi număr caloriile la sfârșitul anului 2017, când aplicația pe care o foloseam mi-a șters mai toate jurnalele alimentare ținute cu exactitate timp de peste un an. La momentul acela, pierderea m-a supărat și am decis că pot să mă descurc și singură. Adică, făcusem asta de atâta timp. Îmi numărasem caloriile. Sigur mă pot descurca fără să le înregistrez. Corect? Greșit.
Nu doar atât, la ceva vreme ulterior am decis că vreau să pun masă musculară. Citisem că e important să consumi surplus caloric pentru asta. Așa că, am mâncat surplus caloric. Problema e că nu mi l-am măsurat. Iar surplusul a rămas. Deși nivelul de activitate a scăzut ulterior. Apoi am încercat să țin dieta keto vegană până m-am simțit rău și amețită, și de la 65 de kilograme m-am umflat la 71 într-o lună. Și odată ce am trecut pragul de 70 la sfârșitul anului 2019, am urcat încet. Încep să mănânc mai puțin și mă opresc.
Psihologic, am învățat că atunci când sunt bine-hrănită sunt drăguță, sunt amabilă, sunt veselă, deși mă cuprind zilnic norii supărării pentru cum arăt. Dar asta țin mai mult în mine. Vreau să nu-i îndepărtez pe cei din jurul meu. De asemenea, serviciul meu a avut perioade foarte solicitante în care pur și simplu nu voiam să beau mai mult de 4-5 cafele tari pe zi, iar atunci când nici acelea nu mai funcționau, mergeam din oră în oră să ronțăi ceva... ca să îmi dea voință să merg mai departe. Ca să îmi dea putere să termin până la deadline. Și așa am conștientizat că am înălțat munca pe un pedestal, fericirea altora pe un pedestal, iar starea mea a ajuns terțiară. Iar asta se va schimba de acum. Am vorbit cu soțul meu, i-am spus că vor fi perioade în care voi vrea să fiu lăsată în pace, iar, legat de muncă, am ajuns în sfârșit în faza în care, fiind promovată, pot s-o iau mai ușor. Apartamentul e gata, cariera e pe direcția bună, iar acum și sănătatea Medei (Nu v-am spus. Mă numesc Meda. Încântată de cunoștiință!) se va alinia acestui șablon de lucruri finalizate, complete, bune, frumoase.
Narawen, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Narawen, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2246 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1729 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1730 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui Narawen:
lidiuta (01 mai 2021), mika_me (01 mai 2021), Un Pai Roz (08 mai 2021)