View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 10 iul 2009, 21:53:49
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: ajutor!!!! Cum ies din faza de platou?

Rody,si eu astm.O forma destul de usoara,in genul ca nu am crize.Dar senzaia de sufocare o am aproape permanent daca nu folosesc spary-ul.
Experienta mea cu astmul si sportul e urmatoarea.De alergat nu puteam alerga mai mult de 20 de minute.Oboseam cum spui tu si nu prea mai puteam respira.Si oricum,alergatul nu e potrivit pt articulatiile mele.Dar incercam sa alerg cand nu stiam ca am astm,vedeam eu ca ceva nu e ok,dar era doar o banuiala.
Apoi am aflat diagnosticul,am inceput cu folosirea spray-ul de cam 3-4 ori pe zi.Si ma simteam super,pt ca in sfarsit puteam si eu respira.
Apoi am inceput sa fac tae-bo si sa merg pe bicicleta.Si in maxim o saptamana am observat ca nu mai am nevoie de spray atat de des.Apoi aveam nevoie de el odata pe zi,pe la mijlocul sportului,ca nu prea puteam respira.Apoi dupa sport,si apoi deloc.Intr-adevar,dupa o ora de tae-bo tusesc de imi ies ochii,sau chiar in timpul sportului,si elimin toate secretiile.Adica are ,pt mine,cam acelasi efect ca spray-ul.Si trec si cate 3 saptamani pana am nevoie de un puf mic.Deci diferenta e enorma.
Deci,probabil ar trebui sa iti asculti corpul.Banuiesc ca nu ai facu sport inainte si parerea mea e ca alergatul e prea mult din prima pt tine.Incearca altceva,incearca tae-bo.Nici eu nu ma incerc inca sa alerg,pt ca nu cred ca as putea ,e un sport mult prea solicitant pt asmatice mici ca noi.
In concluzie,sportul pt mine a facut o minune.M-am mai simtit naspa in perioada cand aveam temperaturi de peste 30 de grade,atunci cu tot sportul si spray-ul tot suieram de nu lasam barbatul sa doarma.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat