Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete
Bulete de linte:
INGREDIENTE: 200gr linte fiarta, 2 oua, 1 ceapa, 1 morcov, 2 catei de usturoi, 1 legatura marar, sare, piper, 1 foaie de dafin, pesmet.
PREPARARE:
1. Se fierbe lintea 30min in apa multa cu o foaie de dafin, se strecoara.
2. Se mixeaza lintea cu ceapa si cu usturoiul.
3. Se amesteca apoi cu ouale, mararul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mica.
4. Se potriveste gustul cu sare si piper.
5. Se adauga pesmet pana devine o pasta modelabila (aproximativ 8 linguri).
6. Se formeaza buletele mici si se dau prin pesmet, apoi se prajesc in ulei.
Pentru frigarui:
1. Se coc felii de dovlecei, se taie cuburi o rosie si un ardei gras.
2. Se aseaza ornamental pe bete de frigarui.
Sosul:
INGREDIENTE: salata de vinete, smantana, mustar frantuzesc boabe.
PREPARARE: Se amesteca 2 linguri salata de vinete , 1 lingura de smantana si o lingurita mustar boabe.
parca nu pare foarte "ingrasator"
mananci cativa buleti de linte
si gata