View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 02 dec 2010, 12:08:45
dara's Avatar
dara dara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 27 sep 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 47
Dieta: deficit caloric 500 sport+500 hipocalorica+GL
Date: 160cm, 66.9kg
Mesaje: 1.473
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Anticonceptionale Yasmin

Am luat si eu Yasmine cam 1 an si a fost ok pentru mine, de exemplu fata de Diane35. Si la mine tot pentru dureri foarte mari mi-au fost prescrise (dureri care se scurg pe picioare, pana la genunchi), ovarul drept era marit si-s suspecta de endometrioza (dar asta nu se diagnosticheaza cu siguranta decat laparoscopic - tre' sa intre cu laparoscopul sa se uite daca ai celule de endometrioza) si doctora mi-a explicat ca n-are rost (nu ca ma grabeam sa ma 'operez'), ca tratamentul pentru sindrom de ovar polichistic si endometrioza e acelasi, tot anticonceptionale. Mi-a explicat ca daca ovarele mele functioneaza in gol (de-asta se marise dreptul), efectele secundare asupra organismului sunt mai puternice decat cele ale anticonceptionalelor si se produc multe pagube in organism. Mi-a spus ca Yasmine sunt dintre cele mai slabe anticonceptionale (in termeni de concentratie). Efectele secundare au fost usoara scadere a dispozitiei si a libido-ului, scadere a lubrefierii si cam atat. Le-am schimbat cu Microgynon pentru ca imi disparuse menstruatia, insa nu s-a putut spune cu siguranta ca de la ele, pentru ca in perioada aia slabisem si 10 kg. E normal ca la AC sa se diminueze fluxul menstrual si sa se scurteze durata - si e chiar bine, ca pentru cine are endometrioza e f. bine ca nu mai sunt alimentate asa mult celulele endometriale (celule de prin uter care pleaca prin organism si la menstruatie sangereaza si ele din acele locuri de unde s-au depus, de aici dureri). La Microgynon a fost mai rau cu depresia si anxietatea, 2 luni cat le-am luat ca sa revina menstruatia, la fel - a fost mai rau si dpdv pofta de mancare (fata de Yasmine, unde n-am avut probleme) si libido, si lubrefiere.
Doctorii au zis ca nu conteaza ce cantitate este la menstruatie, important e sa fie ceva. (si merg la o dna dr. care e prezenta la toate congresele cu noutati de afara) - si tot important e sa fie regulat, nu neaparat la 28 de zile (poate fi intre 21-32, cam asa parca). Altfel se pare ca n-ar exista ovulatie.

De la Yasmine in prima luna (toata luna) am avut dureri difuze de ovare, nimic insuportabil, o jena ca o balonare asa uneori, dar am inteles ca abia in 3 luni poti sa spui daca s-a obisnuit corpul cu un AC si e diferit de la om la om, am o prietena la care a fost fix invers. La Yasmine era f. irascibila, mai ales in in PMS si la Microgynon i-a fost foarte bine.
La chist pe ovar am avut de tipul luteal, care desi mare, se remite fara tratament, asa ca nu mi-au mai dat AC. De la chistul acela (6 cm) nu am avut dureri menstruale, ci dureri aiurea in timpul lunii.

A, cat le-am luat nu am mai avut dureri decat f.vag, treceau imediat cu un antiinflamator. Dupa ce le-am lasat, am avut dureri usurele 2 luni, iar in urmatoarele 2 luni deloc, de m-am si socat. Iar ovarele au ajuns la dimensiuni normale, s-a pornit si ovulatia (de-asta a aparut chistul luteal), sunt f. multumita (ca dupa Diane35 acum cativa ani, durerile au revenit cam dupa 1 an - acum stiu de ce...ca atunci cand las ovarele si poate celulele endometriale sa functioneze de capul lor, fac mai multe pagube in organism decat AC, pt. ca la mine nu functioneaza bine si-s unii hormoni pe carari (nu intotdeauna se produce ovulatia).

Tie ti-au spus ce ar cauza durerile?

Ultima dată editat de dara; 02 dec 2010 at 12:12:20.
Răspuns cu citat