Subiect: Urcatul scarilor
View Single Post
  #10 (permalink)  
Vechi 04 nov 2009, 23:18:29
Marlin's Avatar
Marlin Marlin este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 17 oct 2009
Locaţie: la poalele muntilor, Italia
Vârsta: 45
Dieta: low-carb
Date: 160cm, 50.8kg
Mesaje: 78
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 4 mesaje
Implicit Re: Urcatul scarilor

Pt roseadria:

HIIT (High Intensity Interval Training) este o metoda de antrenament in care perioadele de medium cardio sunt alternate cu perioade de high cardio.

Diverse cercetari au demonstrat ca , aplicand aceasta metoda de antrenament se va arde cu 50% mai multa grasime decat antrenamentele obisnuite de cardio.

Un antrenament HIIT tine cel mult 20 de minute . El se poate aplica diveselor tipuri de cardio : banda rulanta, eliptica, stepper, innot, etc.Presupune o rata de 2:1 .
De ex. ...sa presupunem drept activitate cardio alergatul. Dupa perioada de incalzire de 5-10 minute se alterneaza un minut de mers usor alert cu 30 secunde de alergat la viteza mare (sprint). Aceeasi alternare se poate aplica si alte tipuri de cardio..Vitezele se aleg astfel incat in perioada de medium cardio sa atingeti o rata cardiaca de 65% , iar in perioada de high cardio sa atingeti o rata cardiaca de 85%.

Practica personala: mie imi place mult sa alerg si deseori fac HIIT pentru ca e scurt si concis.Astfel , dupa perioada de incazire merg alert 1 minut la viteza 6,5 si apoi alerg 30 secunde la viteza 14,5 (astea sunt vitezele indicate pe calculatorul benzii rulante).
Va asigur ca dupa o astfel de sesiune sunteti epuizate.
Se aleg vitezele astfel incat sa nu putem mentine un astfel de ritm mai mult de 20 de minute

In comparatie cu antrenamentele clasice de cardio lungi si plictisitoare , antrenamentele gen HIIT s-au dovedit mult mai eficiente. De ce?
In timpul antrenamentelor clasice repetate la aceeasi viteza corpul are tendinta de a se adapta la viteza de alergare , adaptare ce reprezinta o metoda de conservare a propriei energii ( deci calorii).

Efectele HIIT:
- ajuta la arderea stratului de grasime cu cel putin 50% decat metodele clasice de cardio
-creste rata metabolica bazala pentru urmatoarele 8-10 ore (altfel spus veti arde mult mai multe calorii pe o perioada lunga de timp dupa ce ati terminat sesiunea de HIIT)
- in timp vor creste capacitatile cardiace altfel spus veti avea o inima mai mare (stiti ca alergatorii au o inima mai mare decat un om obisnuit, nu?)
- se vor dezvolta fibre musculare de tipul II care sunt mari consumatoare de energie (chiar si in repaus)
-e de durata scurta astfel ca nu va veti plictisi

Cine doreste sa incerce , e indicat sa porneasca cu 5 minute de HIIT si apoi sa creasca treptat durata .De fapt e valabil in cazul oricarei activitati sportive.

Mika_me, tae bo-ul e unul dintre cele mai excelente antrenamente gen cardio.Insa e nevoie sa fii destul de in forma ca sa-i rezisti...
Marlin, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1844 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1327 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat