Subiect: Povestea mea...
View Single Post
  #12 (permalink)  
Vechi 25 oct 2009, 12:46:37
Frezya's Avatar
Frezya Frezya este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 20 oct 2009
Locaţie: x, Romania
Dieta: hipocalorica
Date: 167cm, 61kg
Mesaje: 10
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Re: Povestea mea...

Citat:
Anterior postat de amelie Vezi mesajul
Buna, slabutelor! Desi e prima oara cand postez, v-am descoperit si va citesc de multa vreme. Sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru avand in vedere ca avem acelasi tel: sa fim cat mai sanatoase si sa aratam pe masura.
Lupta mea cu kg nici nu stiu cand a inceput, intotdeauna considerandu-ma grasa si incerand diferite regimuri de slabire, fara nici un rezultat de durata. Asa ca acum aproape trei luni m-am hotarat ca trebuie sa-mi schimb modul de viata daca vreau sa slabesc.
Am pornit la inceputul lunii mai de la 72 kg la cei 163 cm ai mei. Am luat-o treptat si nu mi-am propus sa slabesc miraculos in cateva saptamani.
In primul rand mi-am micsorat portiile (un lucru destul de frustrant la inceput) apoi am renuntat treptat la paine, dulciuri, sucuri, prajeli si m-am axat pe fructe, legume, seminte, cereale de alea nasoale (dar sanatoase), lactate, carne slaba si nu in ultimul rand cel putin 2 litri de apa zilnic. Cu miscarea nu pot spune ca ma omor, dar incerc sa fiu cat mai activa in sensul ca merg aproape zilnic 2 ore in pas alert iar cand ma mai apuca, dansez prin casa cate 30 minute sau fac exercitii usoare vreo 15 minute.
Bineinteles ca am mai calcat stramb (in fiecare weekend cand imi permit sa mananc aproape orice, dar in cantitati rezonabile). Am mancat si pizza, prajituri, snacksuri, inghetata, de toate insa cu masura.
Acum dupa aproape trei luni, am reusit sa dau jos 10 kg. Nu e mult, dar e de durata.
Incepand de ieri am trecut pe disociata, timp de 10 zile. Ieri a fost prima zi de fructe, azi sunt la carne. Sper sa mai slabesc astfel macar 3 kg.
La inceput e greu, dar cu timpul nu mai este o dieta ci un stil de viata si chiar daca uneori calcam pe langa, nu trebuie sa renuntam. In primele sapatamani nici nu stiu de cate ori m-am infipt in borcanul de nutella sau in pachetul cu biscuiti.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, dar vreau ca fetele care s-au descurajat dupa atatea cure de slabire fara rezultate durabile sa prinda curaj si sa adopte o dieta-stil de viata.
Bine ai venit printre noi si felicitari pt ce ai realizat pana acum. Sper sa-ti urmez si eu exemplul si sa-mi schimb stilul de viata. Deocamdata sunt la dieta cu supa de varza (la mine nu functioneaza nimic pana nu tin o dieta drastica). E o chestie psihologica; nu reusesc sa ma las de obiceiurile rele decat daca am o perioada tampon de privatiune mai drastica. Cred ca menirea acestei perioade este de a ma trezi, de a-mi intra in cap ca nu am voie...apoi e si chestia ca la sfarsitul acestei perioade, deja cantarul arata mai putin si astfel sunt motivata sa continuu pe drumul cel bun. Abia acum incep alimentatia sanatoasa si rationala.
Am reusit sa slabesc de doua ori asa, dupa fiecare dintre cele 2 nasteri si m-am mentinut timp indelungat.De 1 an oscilez intre 59-62, desi imi doresc sa am din nou 55 kg. Asa ca am pornit la tb si sunt la a 5a zi de dieta. Am slabit doar 1,5 (poate chiar 2, nu m-am cantarit).Poate ca as fi dat jos mai mult, dar am o pb: nu pot manca dimineata...n-am nici pofta nici timp. Cand ma trezesc beau o cana de apa, apoi una de cafea si abia la pranz pot manca, aproape fortat. Seara mor de foame, asa ca ultima gustare e la 20. Dimineata ma trezesc la 8, seara adorm la 12-1 si ma trezesc toata noaptea din cauza copiilor (ii pun la olita, ii schimb...cel mic bea noaptea lapte la biberon...acum sunt si raciti, le dau tratament si noaptea...) Ieri am facut si ceva ex fizice, sper sa continuu zilnic cu ele......hai ca am scris fara cap, fara coada...dar copiii ma tot striga la joaca. revin cat de curand.....pana atunci...succes tuturor care incearca, felicitari celor care au reusit si multumiri celor care ne sfatuiesc!
Frezya, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1734 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1217 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1218 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat