View Single Post
  #15 (permalink)  
Vechi 12 iul 2014, 19:15:17
ZPAlexandra's Avatar
ZPAlexandra ZPAlexandra este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 16 apr 2011
Locaţie: ploiesti, Romania
Vârsta: 30
Dieta: Nu am o dieta favorita. Incerc doar sa mananc sanatos desi mai am mici scapari.
Date: 168cm, 78kg
Mesaje: 35
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Cum sa ramanem "slabute" si in vacanta...:D

Hellloooo!!

Am cautat asa de mult subiectul asta, ma gandeam sa fac eu unul, sunt fericita ca l-am gasit! Imi este foarte frica de mersul la mare si ingrasatul... intr-adevar, anul trecut nu m-am intors cu niciun kg in plus(a fost primul an in care am fost fericita din punctul asta de vedere), dar anul asta s-a intamplat ceva cu corpul meu... anume fac muuuult sport la sala si atunci, automat, peste zi mananc mai mult(asta inseamna ca la 2-3 ore mananc cate ceva, dar mereu ceva sanatos, foarte rar exceptii). Ca sa intelegeti exact situatia:

-> merg atat de intens la sala de 2 luni, din toamna pana acum 2 luni am facut INSANITY.
-> de cand fac intens la sala, corpul cere mai mult, eu ii dau, dar abia acum 2 zile am observat cat de important este sa mananci des, la 2-3 ore. Azi fiind sambata, eu de luni m-am apucat de practica(sunt studenta la medicina dentara) si timpul nu mi-a permis DELOC sa mananc asa cum trebuie, mancam doar dimineata un iaurt apoi ceva cand veneam de la sala si seara la 7-8 inca ceva... Si chiar daca mancam asa putin, miercuri m-am cantarit si am observat 700 grame in plus... ce sa mai... ca m-au luat toate transpiratiile... cand am realizat: asta a fost din cauza ca insulina ii spune corpului meu ca trebuie sa intre in "saving mode" fiindca nu mai primea hrana(deci pastra tot ce primea si facea rezerve)... urmatoarele zile adica joi si vineri am luat mancare la mine la cabinet si mi-am facut timp sa mananc... rezultat: cele 700 grame s-au dus ca pe apa!

Concluzie: la mare nu am cum sa fac sport decat ce as sta in apa sau vreun volei... prietenii cu care merg nu vor sa mearga la alergat... ar insemna trezit prea devreme si ei vor odihna... ce sa fac... asta este...

Concluzia concluziei: sunt foarte agitata cu gandul ca m-as intoarce cu vreun kg in plus pentru ca n-as mai face aceeasi miscare... Am inteles toate sfaturile voastre... Sunt foarte bune! Dar situatia mea este ca va fi o lipsa de miscare atat de intensa pe cat fac la sala, va fi doar balaceala si plimbare... Va scriu un meniu pe care mi l-am facut... sa vedem daca voi il considerati in regula:

ora 7: activia + amestec de seminte in/psyllium
ora 9: un ou fiert cu rosie, ardei(depinde ce legume o sa pot cumpara)
mergem pe plaja si pana la ora 1 cand o sa plecam o sa am la mine 2-3 fructe
ora 2/3: pranzul cu legume la gratar si carne fripta
iar pe plaja, iar cateva fructe la mine
mergem in camera sa ne pregatim sa iesim, iar eu mananc niste legume.

Credeti ca meniul asta ma va afecta cu ceva in conditiile in care o sa fac miscare de intensitate mai redusa? As putea, eventual, in intervalul 7-8 dimineata cand nimeni nu s-a trezit sa fac cateva exercitii pentru fiecare grupa musculara.
__________________
ZPAlexandra, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2357 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1840 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1066 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat