View Single Post
  #15 (permalink)  
Vechi 07 dec 2010, 12:58:22
cetateregala's Avatar
cetateregala cetateregala este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 21 mar 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Dieta: fara prajeli, fast-food, fara paine
Date: 161cm, 61.9kg
Mesaje: 8
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Lista cu E-urile, buna pentru cand mergeti la cumparaturi

Am sa incerc sa va dau cateva informatii, sper de ajutor, legate de aditivii alimentari.

Exista un Ordin nr. 438/2002 reactualizat pe care il gasiti pe internet privind aditivii alimentari destinati utilizarii in produse alimentare pentru consumul uman, in care sunt precizati aditivii alimentari, colorantii, indulcitorii utilizati in produsele alimentare, categoriile de aditivi alimentari, criteriile de utilizare, se da si o lista cu coloranti alimentari autorizati si mai multe liste cu produse alimentare la care se pot adauga numai anumiti coloranti autorizati la fel in cazul indulcitorilor si aditivilor alimentari.

Pentru arome exista o alta directiva europeana 388/1988 privind aromele utilizate in produse alimentare si materiile sursa pentru producerea acestora cu completarile ulterioare.

Ce nu e specificat in aceste legi inseamna ca nu e permis sau nu este evaluat inca de Comisia Europeana. Sper ca am fost de ajutor in incercarea de cunoastere a acestui vast domeniu aditivi si arome!
__________________
Diana
cetateregala, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1729 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1212 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 955 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat