View Single Post
  #15 (permalink)  
Vechi 26 ian 2010, 14:54:19
seandreea's Avatar
seandreea seandreea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 26 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 36
Date: 167cm, 57kg
Mesaje: 96
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ce inseamna slabit sanatos?!

Stiu ca sunt noua, dar imi permit sa spun si eu cateva lucruri, din ce mi-a fost mie recomandat (prin alte parti, ce-i drept):
- bananele sunt fructe care ar trebui evitate. Probabil cam 1 pe saptamana ajunge daca vrem neaparat. De asemenea, nu ai mentionat cate fructe pe zi - fructele sunt bune si sanatoase, insa nici sa mancam 1kg pe zi nu e bine, pentru ca devine mai rau decat daca am manca o prajitura. Sau cam la fel.
- aici e o parere pur personala - fructele uscate sunt bune sa ne potolim pofta de dulce, insa trebuie avut in vedere ca au multe calorii si carbohidrati (practic sunt varianta concentrata a fructelor crude). Uneori ar fi de preferat un fruct crud in locul a cateva fructe uscate. Din cele mentionate eu as scoate curmalele si stafidele si as adauga smochine si prune. Dupa parerea mea 1-2 pe zi ajung.
- in ultimii ani s-a inteles ca dieta low-fat nu este atat de folositoare pe cat se credea. Nu ca ar trebui sa facem abuz de ele, dar reducerea totala nu inseamna slabire imediata si perfecta. Si mie mi s-a parut ciudat cand cineva m-a sfatuit sa mananc puiul cu pielita cu tot, si lactatele integrale. Totusi asa este. Lactatele 0.1% isi pierd si toti nutrientii, pe langa grasime si raman carbohidrati goli, fara nimic care sa ne ajute.
- la oleaginoase as mai adauga migdale, nuci caju, alune de padure. Trebuie insa mentionat ca aceste trebuie consumate crude . Este foarte important. Arahidele prajite si sarate nu sunt acelasi lucru cu migdalele crude.

O dieta de lunga durata, ce se va vrea sa fie transformata intr-un mod de viata, trebuie sa fie echilibrata. Eu una nu sunt adepta nici low-carb, nici low-fat. Trebuie reduse, asta e clar (ca si caloriile de altfel ), insa taierea lor totala nu ajuta atat de mult pe cat am crede.

Sper sa nu-mi fie luate in nume de rau sugestiile, dat fiind ca sunt noua pe forum.
seandreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1977 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1460 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1203 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat