19 mai 2011, 23:31:33
|
|
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechime
|
Merite:
|
Data înregistrării: 05 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 53
Dieta: Monti personalizat
Date: 167cm, 70.4kg
Mesaje: 1.423
Aprecieri acordate: 916
Am fost apreciat(a) de 752 ori in 421 mesaje
|
|
Re: Despre branzeturi...
Citat:
Anterior postat de ancad26
Acum am si eu o scurta intrebare la subiect !
In afara de branza de vaca pe care nu o pot suport decat cu zahar ( si nu se paote ) ce branza as putea papa ? care e mai slaba ?
multumesc
|
O branza dietetica buna este urda noastra scursa de tot zerul, chiar si daca e grasa, putin innecacioasa si merge de minune cu marar tocat, sare si salata de rosii. Daca e de vaca e mai buna la dieta, daca e de oaie e mai bun ala gust
Branzeturile de orice fel merg cu legume crude sau fierte, indiferent de procentul de grasime, intrucat legumele au IG mic. Daca insa vrei si paine sau altceva cu IG mai mare in combinatie, cum e mamaliga, fa-o dimineata si nu exagera cu cantitatile si nu prea des.
Branza de vaca la care te referi e cea proaspata, facuta in casa? Ai incercat sa o faci budinca la cuptor, cu paste integrale si oua?
Mai slaba se spune ca ar fi mozzarella, dar eu nu o consider slaba la aprox. 30% grasime... dar fata de cascaval e la aproape jumatate. Branza gen cottage cheese, perlutele adica, imi place cel mai mult de la Napolact, ambalata la 500 g in punga de plastic, pentru ca nu e amestecata cu smantana, dar mai ai si alte branzeturi bine scurse, de la Milli, Raraul, ambalate in folie gen pachet de unt, Prodlacta,la cutie de 500 g, Lactate Harghita si Covalact la cutiute mici rotunde. Lacteea e moale ca Philadelphia dar nu are gustul asa bun. Alte marci nu le-am incercat deocamdata.
Lactatele degresate au inconvenientele lor, ar fi mai bine sa te axezi pe semidegresate
|