Subiect: Jurnal Dayanna
View Single Post
  #17 (permalink)  
Vechi 21 aug 2009, 00:20:52
dienusha's Avatar
dienusha dienusha este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 05 aug 2009
Locaţie: Oradea/Timisoara/Londra, Anglia
Vârsta: 37
Dieta: Alimentatie naturala
Date: 170cm, 66kg
Mesaje: 1.020
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Jurnal Dayanna

Si eu am incercat diete peste diete...

Disociata a functionat pentru ca daca mancam un singur tip de alimente nu imi venea sa mananc prea mult...deci erau putine calorii.
Cu indicele glicemic tot asa a functionat...nu mancam dulce, slabiciunea mea, deci nu mancam mult...
Si tot asa cu altele.
Pana la urma totul se rezuma la calorii. Eu incerc sa fac combinatii potrivite de alimente si sa consum fibre pentru o digestie buna....si mai ales incerc sa nu imi lipseasca zilnic de proteine, pentru ca in la muschii mei Sunt mai musculoasa de la natura, asa ca am rata metabolica mai crescuta, ceea ce imi permite sa slabesc destul de repede si sa nu obosesc prea usor.

Dayanna...sfatul meu? mananca oricand ti-e foame dar in cantitati potrivite, si nu te abtine de la nimic, dar alege alternative sanatoase. De exemplu inlocuieste painea alba cu painea integrala, dulciurile gen ciocolata cu fructe sau iaurturi sau fa-ti tu deserturi care iti plac, de exemplu branza cu miere si stafide. Chiar daca iti iese acelasi numar de calorii, macar nu sunt calorii "goale", fara valoare nutritiva.

Efectele nu or sa se vada doar la cantar ci si la strea ta generala, aspectul tenului etc.
dienusha, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2138 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1621 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1364 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]