reteta mea de azi: sarmalute cu orez si ciuperci in foi de varza.
Ingrediente : o varza murata, orez, 2 cepe maricele, 1 cutie ciuperci din conserva,sare piper, cimbru, foaie de dafin, pasta de tomate, 4 linguri ulei de masline.
Se desface varza in foi, se toaca marunt ceapa si se caleste in 2 linguri ulei de masline, se adauga ciupercutele taiate marunt si se lasa sa se inmoaie, apoi se adauga orezul si se caleste si el putin, se toara apa fierbinte sau supa peste el, si se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Cand s-a umflat orezul, se da deoparte, se amesteca cu sare, piper, boia dulce si cimbru. Cand s-a racit compozitia se ruleaza sarmalele, se asaza in cratita in care am pus 2 linguri de ulei, putina varza tocata marunt si foile de dafin se toarma deasupra pasta de tomate dezlegata cu putina apa, si se pun la fiert la foc f mic. Cand sunt aproape gata , se mai dai 15 min la cuptor. Mie mi-au iesit vreo 46 de bucati
, si facand un calcul la ingrediente rezulta ca fiecare sarma are cam 40 kcal. Atasez si pozele edificatoare. Pofta buna!!!!!