View Single Post
  #17 (permalink)  
Vechi 28 ian 2011, 14:31:28
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Ce ar trebui sa manance prietenul meu pentru a se ingrasa?

Salut,

Si logodnicul meu e la fel, cantareste cat mine (54 kg) la 1.80 m si 23 de ani impliniti de curand. Nu e din cauza ca nu mananca, desi e adevarat ca nu ajunge aproape niciodata chiar la 2500 kcal pe zi (dar are si o viata destul de sedentara). Cand sta cu mine il pun sa manance mai regulat, dar trebuie practic sa fiu tot timpul in garda.

Am incetat insa sa ma ingrijorez. De ce? Am un coleg care era la fel ca si Vegard -- logodnicul meu -- pana a facut 30 de ani. Acum e potrivit de slab, cu tendinte spre o usoara burtica.

Acum motivul pentru care Vegard e slab e pentru ca nu-l prea intereseaza mancarea. Adica nu ca nu-i place, dar a fost invatat cu mancare destul de fada (gen: cumperi o cutie de supa cu perisoare din comert, o pui pe foc si gata), asa ca pentru el mancarea e ceva pe care il face ca sa supravietuiasca. Din cauza asta are stomacul foarte mic, nu poate sa manance mult odata, si stomacul lui reactioneaza f. puternic la grasimea fierbinte (daca mananca ceva fierbinte si gras, se satura automat, chiar dupa prima imbucatura).

Singura strategie care merge pentru astfel de specimene este sa le afli slabiciunile si sa te folosesti de ele. De exemplu: oricat ar fi de plin, Vegard mananca inghetata, iar unul dintre ingredientele principale pe care le mananca in mari cantitati e branza -- cascaval, telemea. Asa ca daca ii sugerez la vreo 4 ore dupa o masa: dragule, nu vrei niste inghetata? atunci ma asigur ca va manca. De obicei ii fac inghetata la care adaug fructe din compot, chocolate chips si crema de vanilie, asa ca e un snack bogat in energie. La fel, ii plac prajiturile cu fructe sau cu crema de vanilie, asa ca ma asigur in fiecare zi ca am astfel de prajitura in casa si ca ii sugerez sa manance la cateva ceasuri dupa masa. Iar mancare ii fac acasa: mancare sanatoasa in gen ardei umpluti, mamaliga cu branza si smantana, orez integral cu ratatouille, tarta cu spanac, dovlecei, branza si cashew nuts, etc. I-a placut foarte mult iahnia cu cabanosi, intre altele.

Deci secretul e sa-i arati ca mancarea poate fi foarte buna la gust (de aceea se si ingrasa barbatii de obicei DUPA casatorie, si nu inainte, mai ales daca locuiesc singuri) si sa te folosesti de micile lui slabiciuni ca sa te asiguri ca mananca bine in fiecare zi.

Trimite-l si sa faca sport, pentru ca stimuleaza apetitul, si ai grija sa ii gatesti (daca te pricepi): sunt sigura ca va manca cu placere, pentru ca e ceva pe care l-ai facut tu pentru el .

Cu mult drag,
Cristina

PS: chestia cu bautul apei nu merge intotdeauna, fetelor! Vegard bea multa apa, si mai ales inainte de masa, ceea ce e o strategie foarte proasta: se si umple si isi si dilueaza sucurile gastrice, ceea ce face digestia mai inceata. Asa ca sa bea apa, da (mai ales daca mananca cu sare), dar mai bine mananca mai multe fibre si bea cam 2 l de apa pe zi decat invers! Baietii oricum au mai usoara digestia decat femeile...
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de CrisetenO; 28 ian 2011 at 14:37:02.
Răspuns cu citat