View Single Post
  #18 (permalink)  
Vechi 10 aug 2016, 11:21:19
justAlina's Avatar
justAlina justAlina este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 26 mar 2012
Locaţie: Peterborough, Anglia
Vârsta: 48
Date: 160cm, 79.5kg
Mesaje: 8
Aprecieri acordate: 17
Am fost apreciat(a) de 7 ori in 6 mesaje
Implicit Re: Stare de rau si tremuraturi in timpul dietei

Citat:
Anterior postat de lidiuta Vezi mesajul
Si eu tot la variatii serioase de glicemie ma gandesc..ar trebui sa iti monitorizeze cineva si glicemia pe parcursul zilei, nu doar pe nemancate, cum se face in cele mai multe cazuri. Daca mananci o felie-doua de paine integrala dimineata cred ca e ok, e aliment sanatos. Nu poti exclude carbonatii definitiv din alimentatie pe termen lung, dar poti manca cereale integrale, leguminoase linte, naut fasole care te ajuta sa mentii glicemia la nivel bun pe termen lung si sa scapi de dependenta de dulciuri nesanatoase. Consider ca pt sanatate e nevoie de toate grupele alimentare atunci cand ne stabilim meniurile. E drept ca slabesti mult mai usor daca tai carbo la greu, insa ce vei face dupa dieta? In 99% din cazuri apare iar surplus ponderal.
Sportul ar trebui sa iti dea o stare de bine si dpdv fizic, daca ai manifestari neplacute inseamna ca nu ai mancat suficient inainte si dupa sport. Daca mananci foarte putin si faci sport nu o sa ajungi la rezultatul dorit, ci la epuizarea organismului. Cum spune un antrenor celebru pe aici...se canibalizeaza masa musculara, ceea ce e f rau.
Asadar...succes in alegerile cele mai bune pentru a ajunge unde iti doresti!
Multumesc!
Legat de sport: indiferent ca mananc sau nu inainte (am incercat sa fac sport si inainte de dieta, deci numai flamanda nu eram ) uneori mi-e rau dupa sport. Nu are legatura cu mancarea. Si nu doar dupa sport mi-e rau uneori, ci si dupa orice activitate fizica mai intensa: curatenie, cand termin de aspirat toata casa, de exemplu, sau cand car ceva greu, cumparaturi, etc. Precizez, nu intotdeauna mi se intampla asta, si inca nu am facut legatura cu nimic. O sa incerc sa urmaresc daca mi se intampla dupa anumite alimente.
Din pacate am si un intestin iritabil fasolea si lintea nu le tolerez, dar am sa mananc cartofi. Painea nu am scos-o de tot, ci doar am redus-o drastic. Imagineaza-ti ca inainte mancam 4-5 baghete pe zi (are 75 grame o bagheta), deci enorm. De cate ori mi-era foame, hop o bagheta cu niste branza, rosii, gata masa. Lucrez mult la calculator, munca sedentara, cu mare consum nervos, poate ca de aici a pornit, e mult mai usor sa mananci paine cu ceva in timp ce lucrezi. Pana cand organismul a devenit dependent...
justAlina, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1677 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1160 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1161 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat