View Single Post
  #19 (permalink)  
Vechi 02 feb 2011, 10:00:38
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Sunt pe aici si slabute din Olanda?

Salut fetelor!

Desi sunt de doi ani la doctorat in Germania, am locuit vreo noua anisori in Olanda inainte sa ma mut; ba chiar sunt "olandeza" cu actele. Insa va garantez, nu fac afsprak cu prietenii cu doua saptamani inainte...

Sa stiti ca si mie mi-a luat foarte mult timp sa inteleg olandezii. Sunt un pic altfel decat noi, dar pot fi si oameni foarte de treaba. Unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut vreodata este olandez, si inca si acum, cand eu sunt in Germania si el e in SUA pentru doctorat, ne scriem in mod regulat.

Eu nu am locuit in Ranstad, si nici nu as fi vrut, drept sa va spun. Ai mei sunt in sud, in Eindhoven. Acum bineinteles ca depinde un pic de ce slujbe vrei sa gasesti: ai mei sunt mai spre tehnologie, asa ca s-au mutat in zona Philips. Eu am facut facultatea in Eindhoven: primii trei ani in olandeza, urmatorii, in englezeste. La inceput, cand am venit in Olanda, m-am ingrasat de la 80 la 90 kg. Dar tot in Olanda am si slabit 40 kg intre decembrie 2008 si iunie/iulie 2009. Imi place sa prepar mancaruri din ingredientele lor, dar nu neaparat dupa retetele lor In rest, cumpar bors de la mag. naturist, malai de la turc (care e de fapt marocan intre timp), si restul de la Lidl si AH, desi in ultimul timp calitatea AH-ului in Eindhoven s-a cam dus pe rapa sambetei.

Limba olandeza nu e foarte dificila de invatat pentru cei care au invatat odata germana. Eu facusem 3 ani de germana -- nu prea avansata -- si mi-a ajutat enorm sa "prind" olandeza. In fine, sa zicem ca ma simt si putin olandeza si putin romanca, asa ca va salut din Germania, goede morgen allemaal, si va pup dulce,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat