View Single Post
  #19 (permalink)  
Vechi 09 apr 2011, 15:58:41
miaumiau's Avatar
miaumiau miaumiau este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 20 apr 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 37
Dieta: hipocalorica teoretic;de bun simt practic
Date: 181cm, 69.5kg
Mesaje: 359
Aprecieri acordate: 150
Am fost apreciat(a) de 342 ori in 201 mesaje
Implicit Re: De la anorexie la alimentie sanatoasa

Buna slabutelor.
Felicitari pentru subiectul de mare actualitate din pacate.

Laura, nu stiu daca iti dai seama, dar abordarea programului tau de slabit e total gresita.
In primul rand, vad ca ai 17 ani si ai scris in mesaj ca intre 13 si 17 ani ai suferit de anorexie. Eu zic ca e cam repede sa spui ca "ai suferit", cu atat mai mult cu cat mesajul tau tradeaza o gandire patologica conforma cu spectrul tulburarilor de alimentatie.
E foarte bine ca ai mai luat in greutate( sper ca nu mancand dulciuri si alte procarii), dar acum ai dat-o in panta cealalta. Ai luat prea mult( dupa parerea ta), drept urmare te simiti pe muchie de cutit, nu iti suporti corpul pe care il percepi prea "gras". Asa ca ce decizi sa faci? Sa slabesti. Ok pana aici. Problema ca din start pronesti gresit.
Targetul tau e IMC= 16,9. Limita inferioara a normalului e 18,6
SUb IMC de 17,5 se pune diagnosticul de anorexie(printre alte criterii pe care tu le intrunesti).
In al doilea rand, planul de atac prin dieta e gresit. Si daca reusesti sa te tii de o dieta mai mult de 2 zile si reusesti sa slabesti..cand iti vei pierrde iara controlul, iara te vei ingrasa mai mult decat vei dori, iara vei trece pe diete drastice, sport extrem; intri intr-un cerc vicios care iti va distruge organismul. Daca iti vezi viitorul( sper din tot sufletul, pentru ca un mare procent din persoanele care sufera de tulburari de alimentatie gasesc scaparea in automutilare si suicid) atunci tu trebuie sa abordezi un plan sanatos .. termini liceul, vrei un prieten, o familie, scoala, servici.. ce faci daca nu reozlvi problema? Cum vei lega o relatie cu cineva? Cum vei putea sa ai copii si sa ai grija de ei? sau cum vei putea sa faci orice alt lucru ce ti-ai dori in viitor, fara sa te simti restrictionata de mancare si de prorpiul corp.
Ca sa inchei, ca si-asa am scris un roman. Eu iti recomand sa mergi la psihiatru si la psiholog constant, se pot da antidepresive care te vor ajuta sa-ti recapeti tonusul psihic, ca sa ai putere sa te ocupi de cel fizic. Psihologul trebuie sa te ajute sa iti schimbi obiceiurile nefaste, iar un nutritionist iti poate intocmi un plan de alimentatie care sa iti tina greutatea sub control intr-un mod santatos.
NU vreau sa par insensibila, asta este situatia la rece. Daca urmezi aceste sfaturi( cum sunt absolut convinsa ca ti=a fost recomandat de parinti si medici) si daca vrei cu adevarat sa te faci bine, cu multa munca vei reusi. Bolile de alimentatie NU SE VINDECA niciodata.
Am mai citit un jurnal princess95 parca-aceeasi problema-
Crede-ma, anorexia-bulimia nu se vindeca intrand pe forumuri si cautand retete minune de slabit.
Iti doresc tot binele din lume si sper sa poti judeca situatia reala si apoi sa iei orice decizie doresti
miaumiau, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
miaumiau, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1780 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1263 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1006 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat