View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 01 iun 2012, 20:33:29
Khali's Avatar
Khali Khali este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 09 mai 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 165cm, 61.7kg
Mesaje: 1.580
Aprecieri acordate: 364
Am fost apreciat(a) de 1.276 ori in 671 mesaje
Implicit Re: Despre experienta unei gurmande tinere :D

Buna, Ada,

Am citit cu placere povestea ta, scrii tare frumos

E minunat ca ai un support system solid in jurul tau, ca te ajuta familia si cei dragi si ai pornit foarte bine pe drumul asta. Intr-adevar, trebuie sa mai cresti treptat numarul caloriilor, pentru ca altfel organismul va crede ca e foamete, isi va incetini rata si apoi, pe masura ce inaintezi in varsta, exista riscul sa te ingrasi si cu aer, cum se zice si ar fi pacat.

O zic eu, patita, dupa yo-yo-urile din adolescenta, metabolismul meu isi revine greu si chiar daca am renuntat la faina alba si zahar de vreo 2 ani, mancand asta doar la rare ocazii, tot slabesc greu, chiar si cu sport. Tu, avand o varsta asa frumoasa, ai toate sansele sa reusesti sa controlezi asta si sa atingi o greutate pe care sa o si mentii apoi toata viata destul de usor, daca te tii de obiceiurile sanatoase.

Ar fi util sa ne spui cam ce mananci, ca sa se poata vedea ce poti adauga. Cum probabil stii deja, un regim sanatos de viata trebuie sa cuprinda legume variate, proteine de calitate, grasimi sanatoase, fructe moderat. Poti creste nr caloriilor destul de comod daca consumi 20-30 gr de miez de nuci, migdale etc, de exemplu.

Mult succes si ne mai citim, o seara frumoasa!
__________________
"The six w's: working will win when wishing won't".
"I workout because I can. When I get tired, I remember those who can't and I am grateful".
"I'm a big believer in starting with high standards and raising them. We make progress only when we push ourselves to the highest level. If we don't progress, we backslide into bad habits, laziness and poor attitude."
Khali, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1984 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1467 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]