View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 19 iun 2012, 21:36:49
Khali's Avatar
Khali Khali este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 09 mai 2011
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 42
Date: 165cm, 61.7kg
Mesaje: 1.580
Aprecieri acordate: 364
Am fost apreciat(a) de 1.276 ori in 671 mesaje
Implicit Re: Alimente naturale - de unde le procuram?

Un topic foarte interesant

Nu e o rusine cumparatul de la supermarket, e pacat doar ca nu ne ofera mai nimic nutritiv...Numai citind etichetele produselor te poti lua de cap sau, din contra, poti gasi unele atat de simple de nu-ti vine sa crezi ca au doar atat. Sunt iaurturi in care eu simt clar gustul de lapte praf sau amidon, desi pe ele nu scrie ca ar contine asta.
O colega mi-a spus de curand ca are o cunostinta care lucreaza intr-un laborator care analizeaza continutul alimentelor, lactate in special, si ca mai toate iaurturile de pe piata nu au probiotice deloc, chiar daca sustin asta...offf.

Eu nu am garantii ca produsele pe care le iau sunt naturale sau macar pe-aproape, insa merg in Piata Crangasi. La parter sunt producatori cu branzeturi, carnuri etc, lasand la o parte ca ei sustin ca ar fi mici producatori etc si ca noi asta nu putem proba, unii chiar sunt ciobani, le recunosc fizionomia ca si eu sunt oarecum de pe langa Sibiu.
La carne merg mai mult pe carne de curcan. La piata ma duc si eu mai mult la batranele pentru legume, fructe si le caut pe cele nu foarte aratoase, mai micute, cu imperfectiuni chiar.

Oua gasesc uneori la colegi care stau la casa pe langa Bucuresti, bio iau mai rar, ca sunt cam scumpe pentru cate mananc eu, sunt unele cu 2Ro -macar- in fata pe care le iau deseori, astea din supermarket.
Iau foarte multe legume congelate, vrac gasesc mai ales la Auchan. Ce imi place la astia e ca gasesc fructe de padure congelate cu 11 ron kg, iau un kg si ma tine cel putin o saptamana, mananc o cantitate bunicica zilnic.

Sunt pe net cateva site-uri de unde poti face comenzi de legume, fructe, lactate-cele din lapte de capra cica ar fi cele mai bune, insa nu am apelat la ele....inca, desi ma cam bate gandul, nu am calculat insa la cat m-ar duce, de regula sunt mai scumpe, ca sa vad daca m-ar tine.
__________________
"The six w's: working will win when wishing won't".
"I workout because I can. When I get tired, I remember those who can't and I am grateful".
"I'm a big believer in starting with high standards and raising them. We make progress only when we push ourselves to the highest level. If we don't progress, we backslide into bad habits, laziness and poor attitude."
Khali, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1984 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1467 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat