Nuovo_1_DSCF5625.JPG
Tort cu blat a la montignac cu crema de banane
Ingrediente blat
-6 oua
-150 g fructoza
-60g cacao
-2 fiole mici de migdale sau rom sau vanilie
Preparare
Separati albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu fructoza ,apoi se adauga continutul de cacao si esentele,amestegand pana obtineti o crema usor lichida!
La sfarsit adaugati si albusurile batute separat,amestecand continutul,dupa care turnati in tava cu foaia de copt si se da la cuptor 180°-200° timp de 10 -15 min
Dupa 10 min incercati blatul cu o scobitoare (se poate ca in unele locuri s nu se murdareasca scobitoarea si ca in unele da atunci mai invartiti tava )eu asa pateam de aceea am ajuns s las cam 15 min
Crema de banane(atatea am folosit dar mia iesit multa si f dulce,sfatul meu e sa reduceti voi si bananele si saharul si frisca)
3 banane
100 g fructoza(pe reteta scria mai mult si eu am mai dedus si tot dulce mi s parut)
200g frisca (fara zahar ar trebui)
1 plic zahar vanilat
Preparare:
Miezul bananelor se piseaza sau se dau prin blender apoi se adauga fructoza,amestecand pana la omogenizare
vasul se pune la fiert intr'o baie de apa preincalzita deja,pana devine consistent (eu am folosit o tigaie nu prea adanca in care am pus apa si am lasat'o pe foc ...dupa ce am facut aceasta crema intr'un castronel l'am bagat in acea apa si am amestecat)
Apoi se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.apoi se adauga frisca amestecand pana la omogenizare si se lasa la racit.
daca aveti blender mare puneti continutul cu frisca in blender
cele cu blender mic faceti frisca separat apoi amestecati cu lingura eu asa am facut
cele cu mixer sunteti norocoase caci va fii de mare ajutor....eu am uitat sami cumpar
Crema de ness
tare buna
(se foloseste optional)
reteta la fel pt tort gigantic ...dar eu am redus deci asa am facut eu
si tot mi'a ramas crema
2 oua
100 g fructoza
2lg ness
2lg de apa
250 g de margarina(dar cred ca era mai bn s nu mai pun margarina caci apoi s'a inmuiat crema)
Preparare
Ouale zaharul si cele 2 lg de ness dizolvate in 2 lg de ap se amesteca si se pun la fiert pe baia de apa... pana se ingroasa putin.
Se lasa la racit dupa care adaugati margarina(care a fost tinuta la temperatura camerei)amestecand energic...sau cu mixerul sau blenderul pana ce obtineti o crema fina....si o lasati la racit
Eu am facut 2 blaturi ...intre ele am pus crema de banane ...iar deasupra vroiam s folosesc crema de ness dar primul blat mi se crapase pt ca nu lasaem bn bn la racit cand i'am dat hartia de copt jos....mi se vedea urat caci crema de ness e mai mult ca o glazura si am pus peste frisca
Normal ca nu o s rupeti blatul ca mine
si normal ca voua o s va iasa si mai bn si mai bun
am mentionat ma sus ca a iesit dulce ...da dupa gustul meu si cred ca al nostru care evitam preparatele aste....sincer va zic ...au mancat absolut tot tortul...chiar si vreo 2-3cu care am mai petrecut si stiu k de fel nu se atingeau de torturi sau poate gustau ...d la mn au papat :X