Ziua 4
Micul dejun - Omleta
- 6 albusuri de oua
- sparanghel pentru gust
- 2 lingurite de ulei de masline
- 1 ceasca de capsuni
Preparare: Bateti albusele de ou su sparanghelul si turnati compozitia intr-o tigaie in care ati incalzit deja uleiul. Ca desert serviti capsunile.
Pranz - Salata
- 100 grame de piept de pui
- 2 cesti de mixt de legume
- 1/2 rosie
- 1 lingura de ulei de masline
Preparare: Amestecati ingredientele intr-un bol.
Cina - Peste cu migdale
- 150 grame de peste alb
- 1 lingura de migdale
- 2 cesti de legume preparate la aburi
- 1 ceasca fructe de padure
Preparare: Preparati pestele pe gril sau la cuptor si serviti alaturi cu legumele si migdalele. Ca desert serviti fructele de padure.
Ziua 5
Micul dejun
- 1 felie de paine toast
- 1 albus de ou preparat pe o tigaie antiadeziva
- 1 portocala ca desert
Pranz - Tocanita italiana
- 100 grame carne de vita fara grasime taiata cubulete
- 1 1/2 cesti de ceapa
- 1 lingurita de usturoi maruntit
- 1 ceasca de rosii la cutie
- 2 cesti de dovlecei feliati
- 1 cub concentrat pentru supa
- 1 ceasca apa
- mirodenii dupa gust (puteti folosi: busuioc, oregano, piper, sare)
- 1 lingura ulei de masline
Preparare: Caliti in ulei ceapa si carnea dupa care adaugati usturoiul si lasati 1 minut. Adaugati restul ingredientelorsi lasati la foc potrivit pana cand carnea este pe gustul dumneavoastra.
Cina - Salata de brocoli
- 1 1/2 cesti de brocoli
- 1/2 ceasca de ceapa rosie
- 1 lingura de stafide
- 1/2 ceasca de struguri proaspeti fara samburi
- 1 lingurita de migdale
- 3 linguri de iaurt degresat pentru dressing
- 150 grame piept de pui
Preparare: Desfaceti brocoli in buchetele si opariti-l in putina apa. Dupa ce s-a racit brocoli, adaugati ceapa taiata marunt, stafidele, struburii, migdalele si iaurtul. Amestecati bine si serviti cu pieptul de pui.
Salata poate fi servita cu proteina favorita: peste, hamburger, hamburger de soia etc.
Ziua 6
Micul dejun - Sandwich-ul Zone
- 2 felii de paine integrala
- 2 albusuri de ou
- 1 felie (30-50 grame) de branza degresata
- 1 lingurita de unt de arahide
Preparare: Prajiti painea in toaster si ungeti o felie cu untul de arahide.Pe cealalta felie puneti branza si ouala preparate la microunde (1 min) in prealabil. Uniti cele doua felii si sa aveti pofta buna!
Pranz - Piept de pui cu spanac
- 200 grame piept de pui fiert si taiat fasii
- 3 1/2 cesti de spanac fiert
- 3 cesti de ciuperti feliate
- 1 ceasca de ceapa tocata marunt
- 1 portocala
- 15 alune (optional)
- 1/2 lingurita de ulei de masline
- 1 lingurita de usturoi sfaramat
- 1 lingurita de patrunjel tocat
- sare si piper
Preparare: Caliti ceapa, ciupercile si condimentele intr-o tigaie. Adaugati spanacul, puiul si alunele.
Cina - Pui cu ananas
- 100 grame piept de pui taiat cubulete
- 1 lingura de ulei de masline
- 3/4 ceasca de ananas taiat cubulete
- 1 1/2 cesti de brocoli inghetat
- usturoi pulbere
- sare, piper si chimbir pulbere
Preparare: Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti puiul pentru 5 minute la foc mic. Adaugati sare piper si usturoi dupa gust. Separat preparati brocloi conform instructiunilor de pe punga. Cand puiul s-a facut, adaugati ananasul si chimbirul. Clasati tigaia pe foc pana puiul capata o culoare maronie, ananasul s-a inmuiat, iar sosul s-a ingrosat putin. Asezati continutul tigaii pe un pat de brocoli.
Ziua 7
Micul dejun - Cereale Zone
- 2 cesti de iaurt degresat
- 2 cesti de branza rasa degresata
- 1 ceasca de cereale integrale de secara simple
- 2 linguri de migdale
Preparare: Amestecati toate ingredientele si lasati-le in frigider peste noapte pentru a se inmuia cerealele.
Pranz - Salata de linte
- 200 grame de linte uscata
- 2 fire de ceapa verde taiata
- 2 rosii medii fara pielita, taiate marunt
- 100 grame dovlecei taiati
- 2 graunti de usturoi taiat fin
- 50 grame branza feta
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare si piper
Preparare: Lasati peste noapte lintea la inmuiat intr-un vas cu apa. Aveti grija ca apa sa depaseasca de 4-5 ori nivelul boabelor din vas. A doua zi fierbeti lintea pentru 30 de minute dupa care treceti-o printr-un jet de apa rece. Repetati actiune de 2 ori dupa care lasati lintea la scurs pentru 5-10 minute. Adaugati restul ingredientelor si serviti rece.
Cina - Ciuperci umplute
- 5-6 ciuperci mari
- 1 cesti de ciuperci taiate
- 1 cesti de spanac verde
- 1/2 ceasca de ceapa taiata
- 30 grame de mozzarella
- 2/3 lingura de ulei de masline
- 1-2 graunti de usturoi
- sare, piper dupa gust
Preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le si lasati-le la scurs. Separat intr-o tigaie caliti ciupercile taiate, ceapa, usturoiul si spanacul. La sfarsit adaugati condimentele si branza. Umpleti cu aceasta compozitie palariile ciupercilor si asezati-le intr-o tava, pe o foaie de copt. Lasati-le la foc potrivit pentru 20-30 de minute.
sursa: idieta.ro