View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 05 mai 2014, 12:59:16
Kclaudyia's Avatar
Kclaudyia Kclaudyia este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 05 nov 2009
Locaţie: Bacau, Romania
Vârsta: 41
Dieta: alimentatie echilibrata
Date: 170cm, 75kg
Mesaje: 7.372
Aprecieri acordate: 4.845
Am fost apreciat(a) de 4.016 ori in 2.323 mesaje
Implicit Re: Slabuta incepatoare, am nevoie de sfaturi

Citat:
Anterior postat de gramona Vezi mesajul
Salutare fetelor, sunt noua pe aici si as avea nevoie de un sfat de la voi: vreau sa slabesc putin, undeva la 5-6 kg, insa nu stiu ce dieta sa urmez. De fapt nu dieta, ci stil de viata sanatos. Problema este ca nu am timp sa gatesc a la Montignac sau Dukan, eu mai mult...ciugulesc covrigi, seminte, cornuri, etc... timpul nu imi permite sa gasesc mai mult de o omleta, un pilaf, un pireu, etc. pentru mine, pentru ca sotului ii gatesc deja normal, cu carne, prajeli, etc.

Pe langa asta, am o problema cu plictiseala si rontaitul: daca stau la munca, nu ma gandesc decat la gustari...

Intrebarea mea este: ce dieta imi recomandati sa citesc? imi zicea cineva ca doar cu foame o sa slabesc, si am ramas . nu cred, sincer, nu cred ca nu exista vreun principiu alimentar casa sa ma ajute sa slabesc astea 5 kg in vreo 6 luni. Va multumesc anticipat
Buna si bine ai venit!
Nu stiu cine ti-a spus ca nu slabesti decat facand foame dar te sfatui sa nu iei in seama acest sfat stupid!

Principiul slabitului e relativ simplu: mananci sanatos (alimente cat mai aprope de starea lor naturala), neprecesate, fata junk-food, dlciuri din comert cu uleiui hidrogenate, zahar, aditivi, etc, sa te hidtratezi corespunzator, sa mananci din toate rgupele alimentare, cu masura (adica proteine, glucide, lipide, aka zarbohidrati, grasimi bune si proteine), si in primul rand SA FACI MISCARE!

Ca sa slabesti sanatos nu trebuie sa ai o scadere mai mare de 3 maxim 4 kg pe lune.. Primele 2 kg se vor duce cel mai usor, cel mai probabil in 3 saptamani..

Nu este nevoie sa adopti o dieta anume, mai ales pe cale care iti promit un nr mare de kg intr-un timp scurt pentru ca nu iti vor aduce decat un mare efect yo-yo! C
Kclaudyia, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1993 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1476 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1219 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui Kclaudyia:
diana87 (06 mai 2014), gramona (05 mai 2014)