Subiect: Jurnalul Siminei
View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 03 dec 2017, 11:58:01
Animis23's Avatar
Animis23 Animis23 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ Locul 2 la concurs  
Data înregistrării: 12 apr 2011
Locaţie: Cluj-Napoca (Braila), Romania
Vârsta: 34
Dieta: Metabolic Balance
Date: 163cm, 108.3kg
Mesaje: 7.631
Aprecieri acordate: 551
Am fost apreciat(a) de 1.659 ori in 834 mesaje
Implicit Re: Jurnalul Siminei

Un pic despre Metabolic Balance:

am fost la un medic nutritionist specializat in acest program, mi-au facut niste analize de sange, le-au trimis in Germania si am primit inapoi un plan personalizat, pe faze, in care scrie ce am voie sa mananc si cat.

Planul e valabil pe viata si scopul lui e sa regleze metabolismul lenes, facandu-l sa functioneze din nou asa cum ar trebui. Pana acum, functioneaza. Peste 15 kg in mai putin de 2 saptamani.

Am 3 mese pe zi, fara gustari, si trebuie sa beau multa apa, pentru a ajuta eliminarea toxinelor - recomandarea fiind de 35 ml de apa per kg. Stau toata ziua cu sticla langa mine.

Nu fac foamea, surprinzator pentru mine. Au fost 2 zile de detox - un singur aliment toata ziua + sare amara pentru a curata organismul. Apoi, 2 saptamani stricte, cu mancaruri foarte simple, fara ulei etc - nu am iesit din casa decat pentru munca.

Avantaje? E ieftin - desi planul in sine si analizele au costat aprox 500 EUR, mananc in cantitati destul de mici, si totul e facut de mine - nu mai mananc in oras, nu mai comand mancare acasa - decat foarte rar. Pentru mine, asta e o economie imensa.

Apoi - mi-am reglat si somnul si programul, pentru ca trebuie sa fac pauze de minim 5 ore intre mese, si ultima masa sa fie, pe cat posibil, inainte de 21, deci mananc cam la aceeasi ora in fiecare zi, imi iau micul dejun constient etc. Nici in weekend-uri nu dorm prea mult, ma trezesc cel tarziu la 9.

Dorm mai bine si mai mult, mi-a scazut pulsul, urmeaza pe la inceputul lui 2018 sa imi fac si niste analize care stiu ca vor fi mult mai bune. Dieta in sine e echilibrata. Desi mananc putin (momentan), cantitatile nu se vor modifica, deci voi fi din ce in ce mai satula cu aceleasi cantitati de mancare. Nu am limita la calorii propriu-zis.

Mananc proteine la fiecare masa, si o proteina diferita la fiecare masa. Pentru ca mi-a iesit proteina C reactiva mare (mostenita din familie), am la proteine doar carne de pasare, peste, lactate si leguminoase. Nu tu porc, vita bla bla. Le cam duc dorul, recunosc.

Dupa primele 2 saptamani am voie si cate o masa de exceptii pe saptamana, de care recunosc sa m-am folosit cu drag (am avut si ocazii). Nu am regretat-o pe niciuna, dar capacitatea stomacului meu s-a redus, si unele alimente imi pica evident greu la stomac, si ma gandesc cum de puteam pana acum 2 luni sa traiesc CONSTANT cu senzatia aia in burta. Oribil!

Pana acum nu am stagnat deloc, dar ma astept sa se intample in curand. I-am zis doctoritei ca as vrea sa ajung undeva la 80 de kg, iar ea mi-a zis ca daca ma tin de plan sigur pot si 60 Din nou, nu ma cunosc la greutatea asta, dar daca o sa reusesc sa ajung acolo, nu ma plang. Momentan, incerc doar sa ma gandesc la urmatoarele 5 kg pe care le am de slabit, si tot asa (vezi ticker).

Nu le-am zis alor mei cu ce ma distrez, si de-abia astept sa ma duc acasa de Craciun si sa le fac o surpriza
__________________

Jurnalul meu
Animis23, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2438 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1921 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1664 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 6 membri au apreciat mesajul lui Animis23:
butterfly30 (03 dec 2017), gily (04 dec 2017), Madalina Nenciu (05 dec 2017), mihaela2011 (03 dec 2017), niculina04 (03 dec 2017), Zoe (04 dec 2017)